Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Nuţu Fonta a profitat de criza politica si a trecut la UNPR

Nutu Fonta, deputat in Colegiului electoral nr. 5 Maramureş, a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, ca a părăsit Grupul Parlamentar al Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) şi s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR). Momentul nu este ales intamplator, deoarece, la nivel central, PSD a format aliante si a deschis usa „dezertorilor” din alte partide, astfel incat sa poata forma o majoritate parlamentara in cazul in care PNL va iesi de la guvernare.

Nutu Fonta

Nutu Fonta

Prin trecerea la UNPR, Fonta face un pas „spre stanga”, el fiind membru PSD pana in pragul alegerilor parlamentare din 2012. In 2012, Fonta a parasit PSD pe motiv ca social-democratii au desemnat un alt candidat pentru functia de deputat in colegiul nr. 5. Astfel, Fonta a devenit membru PP-DD, si-a depus candidatura si a ajuns in Parlamentul Romaniei prin redistribuire de voturi.

Parlamentarul de Borşa-Vişeu a subliniat că a trecut la UNPR pentru a îşi putea duce la bun sfârşit obiectivele promise locuitorilor din zonă la obţinerea mandatului de deputat.

„Am luat această decizie nu uşor, dar motivaţia este legată de îndeplinirea celor trei obiective la care doresc să contribui în mod esenţial în acest mandat din Parlamentul României: modernizarea DN 18, finalizarea pârtiei de schi de la Borşa şi construcţia unei case de cultură în oraşul Borşa. De asemenea, am ţinut şi voi ţine seama în continuare de proiectele investiţionale ale administraţiilor publice locale din zonă, voi conlucra activ cu Primăriile din Colegiul meu şi le voi sprijini pentru a-şi duce la îndeplinire programele elaborate în folosul oamenilor. Pentru realizarea acestor obiective extrem de importante pentru scoaterea din izolare a oraşului Borşa şi pentru creşterea nivelului de trai al oamenilor de aici, dar şi din întreg judeţul Maramureş, am hotărât să plec la UNPR.”, a declarat Nuţu Fonta.

Fonta reprezintă în Camera Deputaţilor Colegiul 5 Maramureş, care cuprinde oraşele Borşa şi Vişeu de Sus, precum şi comunele Bogdan Vodă, Botiza, Ieud, Poienile Izei şi Vişeu de Jos, cu localităţile aparţinătoare. Deputatul Nuţu Fonta a fost până marţi preşedintele interimar al Organizaţiei judeţene Maramureş a PP-DD. Dupa demisia lui Fonta, conducerea interimara a PP-DD Maramures a fost preluata de Pamfil Cristea.

 

Lăsaţi un răspuns