Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

PNL pregateste debarcarea lui Patrascu de la conducerea aeroportului

Directorul general al Aeroportului International Baia Mare este pe punctul de a fi schimbat din functie. Mihai Patrascu, actualul director general, este pe punctul de a fi inlocuit pentru ca nu mai corespunde „cerintelor politice”.

Patrascu a preluat functia de director al aeroportului in 2010, in guvernarea PDL, fiind chiar candidatul democrat-liberalilor pentru functia de primar al municipiului Baia Mare, in alegerile locale partiale din 2011. Liderii partidelor partenere in USL au discutat in repetate randuri despre schimbarea directorului de la aeroport. Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures, a declarat, in urma cu cateva luni, ca postul va reveni celui mai important partid politic din judet. La acea vreme, PSD intentiona sa numeasca director la aeroport, insa negocierile dintre PNL si PSD au generat o alta situatie, astfel ca numirea a ajuns „in ograda” liberalilor. Astfel, conform deciziilor luate in forul de conducere al PNL Maramures, functia va fi preluata de Doru Alexandru Lazar, fost director al Oficiului Registrului Comertului in perioada 2007-2013.

Avand in vedere faptul ca aeroportul Baia Mare are statut de regie autonoma, subordonata Consiliului Judetean, Lazar ar urma sa preia functia dupa ce reprezentantii USL Maramures vor discuta cu conducerea administratiei judetene.

Intentia de schimbare din functie a lui Patrascu a fost scriticata de Mircea Man, presedintele PDL Maramures. Acesta sustine ca pe langa faptul ca Patrascu este un bun profesionist, acesta mai are si un contract „beton” de management. ~n opinia lui Man, schimbarea din functie ii va permite lui Patrascu sa se adreseze instantei pentru a-si recapata functia.

Lăsaţi un răspuns