Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

Ponta: Sper ca după şedinţa PNL, să avem o soluţie la această criză din USL

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, luni, speranţa ca marţi seară, după şedinţa BPN al PNL, să se degajeze o soluţie la actuala criză din USL, el apreciind că această criză este una minoră şi că nu s-a întâmplat nimic care să aibă caracter irevocabil.

Ponta a precizat că în discuţiile cu liderul PNL Crin Antonescu a expus varianta în care renunţă la cea de-a patra funcţie de vicepremier, care urma să îi revină preşedintelui PC, Daniel Constantin, PNL urmând să facă nominalizările pentru funcţiile existente în Guvern, respectiv pentru vicepremier şi, concomitent, ministru de Finanţe, precum şi pentru portofoliile de la Interne, Economie şi Sănătate.

Ponta a spus că el a propus ca Daniel Constantin să ocupe o funcţie de vicepremier, în varianta unei restructurări ample a Guvernului, şi nu Dan Voiculescu.

Premierul a precizat că Antonescu a optat pentru o restructurare a Guvernului care să treacă prin Parlament, deşi i-a notificat faptul că, dacă PNL îi trimite propunerile pentru funcţiile existente în actuala structură a Executivului, le va trimite în acelaşi moment către Cotroceni, pentru numire.

Ponta a spus că, în varianta expusă de el şi în condiţiile în care PNL nu acceptă o formulă de restructurare extinsă, atunci primarul Sibiului, Klaus Iohannis, poate fi propus de PNL fie pentru funcţia de ministru de Interne, fie pentru funcţia de vicepremier şi, concomitent, ministru de Finanţe, funcţii care există în structura actuală a Executivului.

Sursa mediafax

Lăsaţi un răspuns