Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Rogojan a “dezertat” din PDL si a ajuns presedinte la PMP

Ciprian Rogojan

Ciprian Rogojan

Ciprian Rogojan, senator de Maramures, a “dezertat” de la PDL si a trecut la Partidul Miscarea Populara (PMP). Acum detine functia de presedinte interimar al organizatiei judetene a PMP.

„Am luat decizia de a demisiona din PDL si de a ma alatura Partidului Miscarea Populara. Am luat aceasta decizie deoarece PDL a pierdut pe drum anumite prioritati stabilite in campaniile electorale anterioare si s-a transformat intr-un partid politic care functioneaza din inertie. Ma alatur unei echipe in care simt ca ma regasesc si consider ca orice om politic isi doreste sa faca parte dintr-un proiect politic credibil”, a explicat Rogojan plecarea din partid. Acesta recunoaste ca este un apropiat al Elenei Udrea, care, pe vremea cand era ministru a sprijinit in repetate randuri Maramuresul.

„Toata lumea stie ca m-am numarat printre cei care au sustinut-o pe Elena Udrea la Conventia Nationala a PDL din 23 martie 2013. Stim si noi, cum stiu toti cei din PDL, ca Udrea a castigat acele alegeri si ca numai prin “interventiile” unora iuti de mana Vasile Blaga a mai castigat un mandat. Este cunoscut faptul ca Elena Udrea a ajutat concret judetul nostru, mai ales municipiul Baia Mare. Vreau sa fac mai mult pentru Maramures si, din pacate, nu mai puteam sa fac asta ca membru al PDL! De asemenea, sunt nevoit sa subliniez ceea ce am mai declarat si cu alte ocazii vizavi de colaborarea mea cu noul presedinte al organizatiei municipale PDL Baia Mare. Nu pot fi coleg cu o persoana care are o carte de vizita patata si care nu ma poate reprezenta din niciun punct de vedere!”, a declarat Rogojan. Senatorul a mai spus ca nu este compatibil cu actuala conducere a PDL.

Aripa tanara- pregatita de zbor

Cu toate ca initial, pentru functia de presedinte interimar al PMP Maramures, a fost desemnat Vasile tivadar, fost presedinte al organizatiei judetene al Partidului Verde, acesta a ramas pe o functie de prim-vicepresedinte dupa ce parlamentarul a „dezeratat” de la PDL.

Proaspat numit in functie in cel mai tanar partid politic, presedintele interimar al PMP Maramures nu stie cati membri are filiala pe care o conduce, dar spune ca a inceput munca pentru constructia la care s-a inrolat si va intocmi evidente. De asemenea, acesta se astepta sa fie urmat in demersul sau si de alti democrat-liberali care nu se mai simpt confortabil alaturi de echipa PDL. „Ma astept in special la cei din aripa tanara sa ma urmeze la Miscarea Populara”, a subliniat Rogojan.

In martie, PMP se reuneste la Congresul National

Deoarece senatorul a schimbat partidul, acesta a ramas si fara cabinet parlamentar. Rogojan spune ca este doar o situatie temporara deoarece la sfarsitul saptamanii va fi prezent in Maramures pentru a se ocupa de probleme organizatorice, una dintre acestea fiind legata si de schimbarea sediului cabinetului parlamentar. Rogojan va avea si sarcina de a organiza alegeri in organizatia judeteana a PMP. „In 15 martie, va avea loc o reuniune de alegeri la nivel national. Dupa Congresul National si alegerea echipei de conducere de la nivel central, vor fi organizate alegeri si in organizatiile din teritoriu”, a subliniat senatorul.

 

Man: Dupa europarlamentare vom fi iar impreuna

Mircea Man, presedintele PDL Maramures, sustine este de parere ca senatorul Rogojan a facut o miscare buna si ca-i intelege gestul. „Este tanar, plin de speranta, iar ceea ce a facut acum este o sansa pentru el. Recunosc in structura PMP oameni pe care-i cunosc, oameni cu care am lucrat si oameni care au ajutat Maramuresul. Nu este vina noastra ca, la nivel central, nu s-au gestionat bine anumite probleme care au aparut in PDL. Rogojan a facut o miscare buna, adica s-a dus intr-un partid care este pe aceeasi linie cu PDL, e partid de dreapta si pana la urma cred ca vom deveni o singura dreapta.  Cred ca dupa europarlamentare vom fi iar impreuna”, a declarat Mircea Man.

Lăsaţi un răspuns