Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Descinderi la o societate de asigurari

Sediile unei societati de asdigurari au fost luate cu asalt de procurorii si mascati in cadrul unei actiuni. S-au facut perchezitii s’i s-au ridicat documente. Perchezitii s-au facut atat in Maramures, cat si la sediile centrale si la sucursale din judete.

descinderiPrintr-un comunicat de presa remis de Parchetul de pe langa ~nalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) se arata ca procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea de catre mai multe persoane a unor infractiuni de abuz in serviciu si fals intelectual, pentru care a fost inceputa urmarirea penala. Surse juridicare au precizat ca in cadrul acestei actiuni estye vizata societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP SA, iar numele acestei societati de asigurari apare in dosarul in care este cercetat liberalul Dan Radu Rusanu, fost presedinte al Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Laura Chitoiu – sotia fostului vicepremier – Daniel Chitoiu.

„In cursul acestei zile (n.red. miercuri, 14 mai), ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii simultane in 49 de locatii (sedii centrale si sucursale ale unei societati de asigurare), situate pe raza municipiului Bucuresti si a tuturor judetelor din tara. La desfasurarea acestor activitati, procurorii beneficiaza de sprijinul ofiterilor de politie judiciara (fiind angrenati aproximativ 100 de politisti) din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia de Investigare a Fraudelor, precum si de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii”, se mai arata in comunicatul de presa. Procurorii au mai subliniat ca pe masura derularii cercetarilor, vor oferi informatii cu privire la actele de urmarire penala ce se efectueaza in cauza si care pot fi date publicitatii raportat la normele procesual-penale. Surse din randul anchetatorilor au precizat ca angajatii societatii de asigurari au folosit in mod ilegal banii clientilor.

Lăsaţi un răspuns