Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Amenzi intre 1.000 şi 2.500 de lei pentru foc pe păşune

sedinta cu secretarii la prefecturaLuni, 14 martie, la Palatul Administrativ a avut loc o nouă întâlnire a prefectului Anton Rohian cu secretarii unităților administrativ teritoriale din Maramureș. Au participat, de asemenea, Rodica Pop, șefa Departamentului Juridic din cadrul Instituției Prefectului, și lt. col. Adrian Sabou, șef serviciu Protecție, Pregătire și Educarea Preventivă a Populației din cadrul ISU.

Cu această ocazie, prefectul ing. Anton Rohian le-a cerut secretarilor să informeze populația, atât prin afișe, cât și prin anunuțuri în biserici, că este ilegal să apeleze la pârjolirea pășunilor și fânețelor. În acest caz, ei riscă să plătească o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.500 lei, conform HGR 537/2007, precum și să li se retragă subvenția primită pentru acele terenuri.

Lt. col. Adrian Sabou a prezentat Ordinul privind pregătirea pentru situațiile de urgență în 2016, emis de prefect. Sabou a precizat că ISU va desfășura controale în teritoriu, privind focurile deschise, inclusiv sâmbăta și duminica. De asemenea, el a atras atenția secretarilor că începând cu data de 16 martie intră în vigoare Legea nr. 15/2016 privind modificarea și completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun.

 

 

Lăsaţi un răspuns