Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Băimăreancă la Bruxelles: Nu ies pe stradă. Stau în pat şi ascult sirenele

Atentatele de la Bruxelles, din această dimineaţă au generat panică. Maramureşenii aflaţi pe teritoriul Belgiei spun că nu se simt în siguranţă aşa cum se simţeau în România.

Printre maramureşenii care se află în capital Belgie este şi o fostă jurnalistă din Baia Mare. Lavinia Săbăciag, fost redactor al cotidianului Glasul Maramureşului, locuieşte de mai multă vreme în Belgia.

lavi

„Încă de dimineaţă au început să ne sune cei de acasă, după ce au văzut la televizor ce s-a întâmplat la Bruxelles. Llocuiesc aproape de aeroport, la vreo 20 de minute de mers cu maşina. De dimineaţă au început să sune sirenele. Nu ies din casă. Stau în pat şi ascult sirenele”, a declarat Lavinia. Fosta jurnalistă a mărturisit că nu se simte în siguranţa, aşa cum se simţea acasă.

Explozii puternice s-au produs în această dimineată pe aeroportul Zaventem, iar apoi la o staţie de metrou din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. Potrivit primului bilanţ oficial, anunţat de pompierii belgieni, sunt 11 morţi şi 25 de răniţi.

 

Lăsaţi un răspuns