Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Maramureşeanul Cosmin Perţa exclus din Uniunea Scriitorilor

Uniunea Scriitorilor din România (USR) a dat publicităţii, printr-un comunicat de presă, numele scriitorilor „rebeli” sancţionaţi. Printre aceştia se află şi maramureşeanul Cosmin Perţa, fiul scriitorului Lucian Perţa din Vişeu de Sus.

cosmin perta 2Decizia USR vine ca urmare a „convocării nestatutare a unei Adunări Generale Extraordinare nestatutare şi organizarea acesteia la data de 19 martie 2016, când s-au votat nestatutar noi organe de conducere”, se precizează în comunicatul publicat pe site-ul Uniunii.

Totodată, Uniunea Scriitorilor din România a apreciat că: „Prin comunicatele remise presei, s-a folosit abuziv şi nelegal sigla U.S.R., uzurpându-se calităţile oficiale ale persoanelor alese legal şi statutar în funcţiile de conducere.”

După prezentarea Raportului Comisiei de Monitorizare, Suspendare şi Excludere, dezbateri şi vot, Consiliul U.S.R. a hotărât excluderea din Uniunea Scriitorilor din România a următorilor membri: Ioana Crăciunescu, Dan Iancu, Florin Iaru, Cosmin Perţa, Valeriu Mircea Popa, Cristian Tiberiu Popescu, Octavian Soviany, Adrian Suciu, Cristian Teodorescu, Paul Vinicius, Daniel Vorona.”, se precizează în comunicatul de presă al USR.

„Tot ce pot să spun acum cu toate balele astea care ne sunt împroșcate în față și care ni se scurg pe haine și ne compromit imaginea este că aștept încrezător ca justiția să se pronunțe. Trebuie să repet că acest demers este și îl consider a fi unul sanitar. Este vorba despre un pas pe care puțini au vrut să și-l asume, un act absolut legal, inițiat din punct de vedere legal în urmă cu un an, dar a cărui absență nu făcea decât să întrețină o situație care, culmea, poate fi schimbată.

Oamenii aceștia excluși și scuipați care au avut curajul să își asume o schimbare de cadru vicios (vorbesc despre un viciu legal) nu sunt vânători de funcții”, a scris Perta, pe pagina de socializare dupa ce s-a luat decizia sanctionarii.

 

Lăsaţi un răspuns