Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

PSD Maramureș susține organizarea referendumului în Dragomirești

Demersurile locuitorilor din Dragomireşti pentru a reveni la rangul de comună continuă, iar în acest sens, cu exact o lună în urmă, șapte reprezentanți împreună cu primarul orașului, Vasile Cosor, s-au întâlnit cu prefectul județului, Anton Rohian. Cererea locuitorilor din Dragomirești a fost motivată de impozitele prea mari pe care sunt nevoiți să le plătească din cauza statutului de orășeni, dar și de lipsa facilităților din orașul lor. Următorii pași au constat în adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local, prin care au votat revenirea la rangul de comună, hotărâre care a fost deja comunicată prefectului Anton Rohian. La rândul său, acesta a înaintat petiția la forurile superioare, iar Guvernul urmează să fixeze data la care se va face referendumul.

Gabriel Zetea3Referindu-se la solicitarea dragomireștenilor, vicepreședintele CJ Maramureș și președinte al PSD, Gabriel Zetea a arătat că executivul social-democraților susține organizarea cât mai rapidă a acestui referendum. ”Dreptul la autodeterminare al fiecărei comunități locale din Maramureș ar trebui să nu fie îngrădit de nicio lege din România, iar voința locuitorilor să fie respectată. Locuitorii Dragomireștiului își doresc, într-o proporție covârșitoare, lucru care reiese și din sondajele de opinie efectuate de către PSD în această perioadă, revenirea la statutul de comună. Modul în care actualul guvern a înțeles să impună modificări la procedurile de aplicare ale Codului Fiscal a dus nu doar în Dragomirești, ci în toate localitățile, la creșteri substanțiale de impozite pe care populația trebuie să le plătească. Locuitorii Dragomireștiului nu-și regăsesc, din păcate, banii pe care îi varsă an de an la bugetul administrației locale, în creșterea gradului de satisfacție socială, printr-o îmbunătățire a condițiilor de viață. Din acest motiv, dorința lor de a nu avea taxe și impozite mai mari este una absolut legitimă” a declarat liderul județean al social-democraților maramureșeni, Gabriel Zetea.

PSD Maramureș susține, prin reprezentanții săi în cadrul administrației publice locale, respectiv consilierii locali și județeni, dar și prin parlamentarii județului, organizarea unui referendum în condițiile legii, înaintea alegerilor locale din iunie 2016. Administrația locală va finaliza, în această săptămână, procedurile locale pentru referendum. ”Facem un apel către Instituția Prefectului județul Maramureș de a încheia, în cel mai scurt timp posibil, documentele necesare aprobării procedurii referendumului, pentru ca dorința comunității din Dragomirești să fie respectată”, a precizat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lăsaţi un răspuns