Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Reproducere la PMP

Congresul PMP, organizat duminică, nu a fost decât o formalitate. Traian Băsescu a afirmat că în cadrul Comitetului Executiv PMP va ”reproduce conducerea MP la PMP”.

congres pmpFostul preşedinte Traian Băsescu a fost ales în unanimitate, duminică, lider al Partidului Mişcarea Populară (PMP), după ce un rezultat similar s-a înregistrat la congresul Mişcării Populare din octombrie 2015.

Traian Băsescu a declarat, duminică, la Colegiul Naţional al PMP, că în urma deciziei justiţiei, partidul va trebui să îşi realeagă conducerea şi să modifice programul politic pentru a introduce obiectivul de ţară, unirea României cu Republica Moldova.

”La Curtea de Apel Bucureşti fost respinsă înregistrarea MP, ceea ce înseamnă că şi programul şi conducerea şi statutul noii formaţiuni au fost respinse. Ca atare, (…) vârful partidului a demisionat şi a fost înregistrat ca reprezentând conducerea noului partid. Prin respingere trebuie să reaşezăm conducerea PMP, pentru că dacă organizaţiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la vârf a fost afectată”, a declarat Traian Băsescu în deschiderea Colegiului Naţional PMP, care precedă CEX formaţiunii.

În favoarea fostului şef de stat au votat 480 de delegaţi.

 

„Am convingerea că îmi voi asuma rezultatele foarte bune ale PMP în alegerile locale care vor fi postamentul ca în toamnă să fim un partid care va guverna România”, a declarat Traian Băsescu, după anunţul alegerii sale în funcţia de preşedinte al PMP.

CEX PMP a validat cu unanimitate de voturi alegerea lui Eugen Tomac în funcţia de preşedinte executiv, a lui Siegrfried Mureşan şi Cristian Diaconescu ca  prim-vicepreşedinţi ai formaţiunii şi a lui Dorel Onaca în funcţia de secretar general al PMP.

PMP a mai validat componenţa Comisiei de Cenzori şi ai Comisiei de Arbitraj şi Integritate a partidului.

 

Liderul PMP a afirmat că nu crede că ”se pune problema invalidării programului pentru că nu au fost obiecţiuni pe programul politic şi pe persoanele din conducere, ci doar pe inima care semăna cu mărul”.

La Congresul PMP a participat şi o delegaţie din Maramureş din care a făcut parte Adrian Todoran, liderul judeţean al organizaţiei şi încă cinci membri.

sursa: Mediafax

Lăsaţi un răspuns