Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Baia Mare – locul II la Concursul de coregrafie Kangoo Jumps

A devenit o tradiţie ca în fiecare an, Asociaţia M.A.M.E. să organizeze sesiuni de mişcare în stil Kangoo Jumps (Concurs coregrafie în cadrul evenimentului caritabil sportiv „Kangoo Jumps pentru Viaţă”).

kangoRecent,  la Sala de Sport Gheorghe Roman din Cluj-Napoca, s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a acestui eveniment. Cei mai buni antrenori de kangoo jumps din țară, dar și din străinătate respectiv Kinga Sebesteyen, Marius și Brândușa Rusu, Ciprian Cavajdan,  Ildiko Marica, Cristina Pintea, Sofia Gospodinova au oferit tutor celor prezenți o adevărată ședință de kangoo jumps.

Kinga Sebesteyen și Kangoo Club România au fost și anul acesta alături de copiii diagnosticați cu cancer și alte boli grave de care Asociația M.A.M.E. are grijă. Fondurile strânse din taxa de participare au fost donate Asociației M.A.M.E. cu scopul de a asigura, pe parcursul anului 2016, copiilor bolnavi servicii de consiliere, suport și recuperare medicală oferite gratuit în cadrul Centrului Steluțelor.

Fondurile strânse din taxa de participare au fost donate Asociației M.A.M.E.

cupa kangooKangoo Jumps reprezintă interes din ce în ce mai ridicat

Kangoo Jumps constituie cea mai nouă tehnică de aerobic din lume. Acest sport , faţă de care băimăreni şi nu numai prezintă interes din ce în ce mai ridicat, poate fi parcticat doar cu ghete special pentru Kangoo Jumps. Sistemul autentic  al arcurilor eliptice se presează la fiecare pas făcut şi asfel neutralizează impactul cu solul. Rezultatul constă într-o săritură interesantă care protejează articulaţiile şi oferă o senzaţie de putere şi lipsa de greutate corporală, care ar putea fi comparată cu mersul în aer.  Starea de euforie rezultată în urma folosirii ghetelor Kangoo Jumps ne motivează să le folosim din ce în ce mai mult.”Mulțumim celor peste 300 de persoane care au fost alături de noi la evenimentul sportiv caritabil „Kangoo Jumps pentru Viața” care e a avut loc la Cluj-Napoca și, în mod special, participanților din afara țării care au parcurs distanțe considerabile pentru a fi prezenți la eveniment. Mulțumim instructorilor care au urcat pe scenă pentru a susține diferite sesiuni de miscare în stil kangoo Jumps! Mulțumim trupei Sobis coordonată de Camelia Dinu, trupei de copii coordonată de Marius&Brandușa Rusu și lui Vasilică Ceterașu pentru momentele speciale pregătite!  Mulțumim pentru prezența campionului mondial la box profesionist, Mihai Leu, invitatul special al evenimentului! Mulțumim, de asemenea, domnului Liviu Alexa pentru susținerea evenimentului  prin donarea sumei de 200 euro, cât și prin oferirea a 300 de sandwich-uri si 300 de sticle de apă plată participanților noștri! Mulțumim Gizella Botiș, reprezentant Forever Living, pentru sfaturile oferite în vederea adoptării unui stil de viață sănatos!”, au declarat reprezentanții Asociației M.A.M.E

Băimăreanca Cristina Pintea este cea care în urmă cu șapte ani a adus Kangoo Jumps în municipiul Baia Mare. Pasiunea ei pentru acest sport pe ghete nu a trecut neobservat în rândul băimărecelor acestea ”îndragostindu-se” imediat de sportul pe ghete.  A pregătit coregrafia, după care timp de două săptămâni, și-a antrenat fetele pentru convenția de la Cluj-Napoca. Într-un interviu, ea spune despre Kangoo Jumps că a fost visul ei să-l aducă în Baia Mare.

Rep. Care sunt satisfacţiile unui antrenor în momentul în care îşi vede fetele cum evoluează?

Cristina Pintea: Dupa părerea mea unul dintre rolurile esenţiale ale unui instructor este acela inspiraţional. Le provoc pe fete în mod constant să devină cea mai bună varianta a lor. Este un feeling grozav când privesc clasele mele de Kangoo Jumps şi observ cum toate persoanele se străduiesc să îşi depăşească limitele, să devină mai bune. Este o experienţă unică să conduci un grup de oameni spre a se simţi mai bine cu ei înşişi. Aşa cum probabil ai remarcat, sportul ne face mai fericiţi şi asta datorită secreţiei de endorfine. Endorfinele acelea pe care le resimt toate cursantele sunt fix cele care conduc la crearea unei atmosfere încărcate de energie pozitivă! Categoric acest lucru îmi aduce un sentiment de satisfacţie personală.

Rep. Câte fete au participat la concursul de Kanogoo Jumps și ce loc ați ocupat?

C. P. : Am fost 11 fete: Gurza Noemi, Danci Andreea, Butean Oana, Butean Paula, Moody Andreea, Pop Ancuţa, Iluţ Ofelia, Pesliuc Janina, Borghyos Cristina, Matei Cristina şi eu. În urma concursului am obținut locul II.

Rep. Este devărat că în urmă cu 7 ani, tu ai fost cea care a adus în Baia Mare Kangoo Jumps?

C. P.: Aşa este. Eu l-am adus. A fost visul meu de când l-am văzut la o convenţie. Am făcut toate cursurile posibile care erau la vremea respectivă.  Apoi am inspirat destulă lume să devină instructor.

A. Filip

Lăsaţi un răspuns