Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Cioloş: Funcţionarul public nu trebuie să depindă pe ascuns de politic

Premierul Dacian Cioloş va prezenta luni, în faţa deputaţilor, începând cu ora 16,00, aspecte legate de reforma statutului funcţionarului public.

functionar public „Intenţia mea este chiar să merg săptămâna viitoare, luni, în Parlament, în Camera Deputaţilor, să lansăm dezbaterea, să vin acolo cu câteva idei pe care le avem legate de reforma administraţiei. Cert este că vrem să abordăm partea de reforma a statutului funcţionarului public, să clarificăm aspecte legate de statutul funcţionarului public şi la nivel central şi la nivel local”, a precizat primul-ministru.

”Obiectivul nostru ar fi să mergem spre competenţă, transparenţă şi profesionalism, atât în procesul de recrutare a funcţionarilor publici, cât şi în procesul de evoluţie a carierei lor. Să recâştigăm încrederea în faptul că funcţionarul public lucrează în interesul cetăţeanului în primul rând şi că nu trebuie sã depindă pe ascuns de politic”, le-a spus marţi Dacian Cioloş primarilor participanţi la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraţelor din România (AOR).

În aceeaşi zi, ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dîncu, a declarat că va prezenta în săptămânile următoare Strategia de formare a funcţiei publice, afirmând că primarii care vor câştiga alegerile din iunie ar putea urma cursuri de pregătire şi perfecţionare.

sursa: Mediafax

Lăsaţi un răspuns