Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Declaraţie la investire: Prefecţii sunt puşi politic

„Prefecţii din această țară sunt puși politic”, a spus Anton Rohian, fostul prefect al județului Maramureș, la ceremonia de investire a lui Sebastian Luput în funcţia de reprezentant al guvernului în teritoriu.

anton RohianCeremonia a avut loc duminică, de la ora 10.00, în Sala mare a Palatului Administrativ din Baia Mare. Au fost prezenţi reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din județ, ai administraţiei publice locale şi politicieni, printre aceştia fiind preşedintele Consiliului Judetean Maramureş, Zamfir Ciceu, primarul de Baia Mare, subprefectul Alexandru Bondrea.

Investirea a fost făcută de către Constantin Mihart, director general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţia Prefectului. Radu Bud, prefect al judeţului Satu Mare, a fost şi el printre participantii la ceremonie.

Noul prefect de Maramureş, Sebastian Lupuţ, a declarat că va veghea la respectarea şi aplicarea Constituţiei şi va face tot ce îi stă în putere pentru ca problemele judeţului să fie rezolvate. „Voi veghea cu intransingență la aplicarea și respectarea Constituției și legilor țării. Voi acționa pentru realizarea obiectivelor cuprinse în programul de guvernare și voi dispune măsurile pentru îndeplinirea acestora”, a spus prefectul Lupuț.

Anton Rohian și-a luat rămas bun de la oamenii cu care a lucrat în cei trei ani în care a fost prefect al judeţului.

Cuvinte de laudă la adresa lui Rohian a avut primarul municipiului Baia Mare.  „Consider că în ultimii 26 de ani domnul Anton Rohian a fost prefectul cel mai apropiat de comunitatea băimăreană”, a spus Cherecheş.

Lăsaţi un răspuns