Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 21 mai 2024

Infuzie de energie, muzică şi culoare de Ziua Romilor

Ziua Internaţională a Romilor a fost sărbătorită, la Palatul Administrativ din Baia Mare, cu premii, dans şi muzică tradiţională.

ziua romi3Ziua Internaţională a Romilor a fost marcată azi, 8 aprilie, printr-un eveniment organizat în parteneriat de Prefectura Maramureş şi Consiliul Judeţean Maramureş în holul Palatului Administrativ din Baia Mare.

Acţiunea, la care au fost invitaţi oficiali ai judeţului şi ai administraţiilor locale unde sunt comunităţi mari de romi, a cuprins o festivitate de premiere şi un moment artistic susţinut de ansamblul din Coltău.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, le-a vorbit celor prezenţi despre multiculturalism şi multi-etnicitate, dar şi despre toleranţă şi comunicare între etnii.

Primarii din Baia Mare, Coltău şi Coroieni au punctat importanţa realizării cât mai multor proiecte comune destinate acestei etnii, pe domenii cum sunt cel educaţional sau cel social.

Cristina Moldovan, inspector pentru romi în cadrul Prefecturii Maramureş i-a îndemnat pe membrii etniei rome să-şi asume etnia cu mândrie şi a acordat diplome şi premii în bani pentru copiii şi tinerii romi care au obţinut performanţe în activitatea şcolară, culturală sau sportivă.

Evenimentul, care a început cu intonarea imnului romilor şi cu prezentare steagului etniei, s-a încheiat cu muzică şi dansuri tradiţionale. Un numeros public a avut astfel prilejul să asculte şi să se bucure de o adevărată infuzie de energie, muzică şi culoare.

Au fost premiati, in cadrul sectiunii de “Exemple de buna practica si povesti de succes in randul romilor”, studentii romi de la Centrul Universitar de Nord Baia Mare, medaliatii olimpici in sport si liceenii romi cu rezultate scolare deosebite. Cristina Moldovan- inspector pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului – si Radu Tohatan- manager departament operatiuni HHC Romania, au inmanat celor premiati diplomele, cartile si premiul in bani.

Lăsaţi un răspuns