Ziar online de Maramures. Stiri din judet si informatii de interes national
marți, 22 septembrie 2020

ANI „loveşte” doi candidaţi din Maramures în prag de alegeri

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a 30 aleși locali (4 primari, 8 viceprimari, 1 consilier județean, 15 consilieri locali și 2 foști consilieri locali). 

primaria-viseuPrintre aceştia se găsesc şi doi maramureşeni. Este vorba de un primar de oras şi un viceprimar de comuna.

ANI arată că Vasile Coman, primar al oraşului Vişeu de Sus, s-a aflat în conflict de interese administrativ şi penal.

În perioada exercitării mandatului, a semnat două ordine de plată în beneficiul societăților R.G.HOLZ COMPANY S.R.L. și MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L. prin care s-a produs un folos material pentru sine și pentru soția acestuia în valoare totală de 4.648,74 lei.

În perioada 22 septembrie 1999 – 27 iunie 2012, COMAN VASILE a deținut funcția de administrator al R.G.HOLZ COMPANY S.R.L., în prezent deținând calitatea de asociat unic, iar soția acestuia a deținut funcția de administrator al MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L, în perioada 06 martie 2002 – 26 noiembrie 2009, în prezent deținând calitatea de asociat unic.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi art. 75, lit. a) din Legea 393/2004.

De asemenea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat trei ordine de plată în beneficiul societăților R.G.HOLZ COMPANY S.R.L., MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L., și CONREP S.A., prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, atât pentru sine și pentru soția acestuia cât și pentru o societate comercială cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, în valoare totală de 58.757,40 lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către COMAN VASILE a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

De asemenea, ANI arată că Sorin Vasile Bizău, viceprimar al comunei Bogdan Vodă, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 martie 2013 – 30 iunie 2014, întrucât a deținut simultan  funcțiile de viceprimar și membru în cadrul Consiliului de Administrație al Şcolii Gimnaziale Bogdan Vodă.

Lăsaţi un răspuns