Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Cătălin Cherecheş la o nouă întrevedere cu magistraţii

O nouă încercare a lui Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare suspendat din funcţie, de a scăpa de arestul preventiv.

Cherecheş se află, din 27 mai, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, după ce, 30 de zile, a stat în arestul IPJ Cluj. La Gherla, conform regulamentului unităţilor de detenţie, Cherecheş se va afla timp de 21 de zile în carantină, unde îşi va însuşi regulamentul intern al penitenciarului şi îşi va cunoaşte drepturile pe care le are în închisoare.

catalin cherechesÎn 2 iunie, Cherecheş va fi dus la Cluj, unde Curtea de Apel va judeca o nouă contestaţie formulată de avocaţii primarului suspendat din funcţie şi prin care se doreşte scoaterea acestuia din arest. Este vorba de contestaţia formulată împotriva hotărârii Tribunalului Maramureş (din 24 mai) prin care s-a constatat temeinicia şi legalitatea măsurii arestării preventive şi s-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar sau arest la domiciliu.

 „Tribunalul Maramureş în dosarul având ca obiect verificare măsuri preventive (art.207 NCPP) , s-au dispus următoarele:

Respinge cererile de revocare sau înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu formulate de inculpatul Cherecheş Cătălin.

În temeiul art. 348 şi 207 Cod procedură penală, constată din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Cherecheş Cătălin (…, arestat preventiv, aflat la C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Cluj) şi, în consecinţă, menţine măsura arestării preventive a acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”, se arata în comunicatul Tribunalului Maramureş din 24 mai.

În 20 mai, Cherecheş a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Maramureş. Până acum nu s-a stabilit termen de judecată, dosarul fiind  în faza procedurii de cameră preliminară (procedură cu durată de cel mult 60 de zile) în cadrul căreia se verifică, după trimiterea în judecată, competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Ulterior încheierii acesteia urmează stabilirea primul termen de judecată pe fondul cauzei.

 

Lăsaţi un răspuns