Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Datorie achitată cu bunuri „furate”

Un bărbat domiciliat în localitatea Prislop a crezut că va putea induce în eroare organele de poliţie şi, pentru a-şi putea achita o datoria de 1 500 de lei, a înscenat un furt. A înscenat un furt pentru a-şi achita o datorie. 

 

bunuri furateIeri după-amiază, în jurul orei 15.30, poliţia a fost sesizată cu privire la comiterea unui furt din locuinţă. Un bărbat a declarat că, în perioada 24 – 25 mai a.c., în timp ce se afla în locuinţa unor prieteni, situată pe strada Motorului din Baia Mare, persoane necunoscute au profitat de faptul că uşa de acces era închisă dar neasigurată şi au pătruns în imobil. Astfel, „hoţii” au reuşit să sustragă o maşină de spălat, un cuptor cu microunde şi suma de 70 de lei.

La câteva ore de la reclamarea faptei, poliţiştii au constatat că furtul a fost înscenat. Din cercetările efectuate s-a stabilit că de fapt bărbatul care a reclamat furtul a înstrăinat bunurile unei persoane căreia îi era dator cu 1 500 de lei. Apoi, pentru a convinge poliţia, a răvăşit mai multe articole de îmbrăcăminte din locuinţă.

 

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi inducere în eroare a organelor judiciare.

Lăsaţi un răspuns