Ziar online de Maramures. Stiri din judet si informatii de interes national
marți, 24 noiembrie 2020

Amânare în dosarul lui Cherecheş

Dosarul prin care se cere anularea ordinului prefectului de Maramureş – ce face referire la suspendarea mandatului de primar în cazul lui Cătălin Cherecheş – a primit un nou termen de judecată. Asta după ce, la termenul de astăzi, avocaţii au depus acte suplimentare la dosar. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 23 iunie.

palatul de justitie

palatul de justitie

Ordinul a fost emis în conformitate cu dispoziţiile art. 71 din Legea administraţiei publice locale  nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pe motiv că primarul se află în arest preventiv.În 16 mai, la Tribunalul Maramureş, a fost depusă solicitarea de anulare a ordinului prefectului prin care s-a dispus suspendarea mandatului de primar în cazul lui Cătălin Cherecheş. Este vorba despre Ordinul Prefectului nr. 206 din 6 mai privind constatarea suspendării de drept a mandatului de  primar al Municipiului Baia Mare al lui Cătălin Cherecheş. Suspendarea durează până la încetarea măsurii arestării preventive.

Cu toate acestea, Ordinul Prefectului a fost atacat în instanţă. La Tribunalul Maramureş s-a cerut anularea actului administrativ emis de prefectul judeţului.

****

În 26 aprilie, Cherecheş a fost acuzat de luare de mită în formă continuată după ce procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș fiind găsită şi o sumă de bani.

În 27 aprilie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a lui Cătălin Cherecheş, pe o durată de 30 de zile (până la data de 26 mai 2016, inclusiv).

În 20 mai, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Cătălin Cherecheş. De asemenea, DNA a instituit şi sechestru asigurator pe o parte dintre bunurile primarului suspendat.

Cherecheş se află în arest preventiv şi, în urma alegerilor din 5 iunie, a câştigat un nou mandat de primar.

Reader Feedback

Un raspuns catre “Amânare în dosarul lui Cherecheş”

  1. Rozalia spune:

    Daca este vinovat trebe sa fie. Arestat😈😈😈

Lăsaţi un răspuns