Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 27 septembrie 2021

Cercetări privind campania PMP în Şomcuta Mare

Orgoliul hrănit cu nimicuri – asta spune un proverb despre eşec. Asta s-a întâmplat şi la Partidul Mişcarea Populară (PMP) Şomcuta Mare care a eşuat înainte de a sfârşi. E vorba de campania electorală. Până ieri, în Şomcuta Mare s-a dus o campanie electorală civilizată, bazată pe dezbateri, dar PMP a venit în ultima zi de campanie cu nimicuri să tulbure apele. Mai mult, acum se fac cercetări legate de suspiciuni de încălcare a legii electorale de către PMP Şomcuta Mare.

Totul a pornit de la un articol publicat de Vasile  Alb, candidat PMP pentru funcţia de primar al oraşului Şomcuta Mare, într-un cotidian local. Este un articol în care dinpre „Omul bun şi de omenie” (aşa cum îşi spune Alb) se fac afirmaţii tendențioase cu scopul de a discredita onoarea sau reputația contracandidaţilor. E un articol plin de greşeli gramaticale în care nu e scris corect nici numele satului în care s-a născut Vasile Alb. Astăzi, echipa de campania a PMP Şomcuta a început să distribuie ziarul – prin intermediul unor tineri (unii minori) pe la locuinţele oamenilor din oraş şi din satele aparţinătoare, odată cu pliantul candidatului pentru funcţia de primar.

Unde-i lege nu-i tocmeală !

vasile dorinel albSumele pe care candidaţii le pot folosi pentru promovare electorală sunt clar stipulate în legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale Art. 36. (3). Mai mult, conform legii este considerat material de propagandă electorală orice material scris, audio sau video, care îndeplinește următoarele condiții: a) se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri, clar identificat; b) este utilizat în perioada 6 mai – 4 iunie 2016, ora 07,00; c) are obiectiv electoral și se adresează publicului larg; d) depășește limitele activității jurnalistice de informare a publicului.

De asemenea, legislatia privind minorii are norme clare în ceea ce priveşte folosirea acestora în campania electorală. Este strict interzisă!

Având în vedere suspiciunile de încălcare a legii electorale a fost sesizată Poliţia, Biroul electoral de circumscripţie, respectiv Biroul Electoral Judeţean şi Autoritatea Electorală Permanentă, fiind demarate cercetări.

Reader Feedback

2 Responses catre “Cercetări privind campania PMP în Şomcuta Mare”

  1. Gherman Boldijar spune:

    Asa se intampla de obicei, cand nu mai ai resurse, folosesti orce pretexte pentru a castiga. Nu inteleg, cum fostii primari, au tupeul sa mai solicite votul tiganilor din Somcuta Mare – MM. Cu privire la tigani, s-a facut o nedreptate in ceea ce priveste apa potabila. NU s-a respectat proiectul. Initiator fost primar Petre Butean si continuator fost primar Dorinel Vasile Alb. Domnule D.V.Alb, ce ati facut cu 9 si ceva de euro, suma ramasa din proiect? Proiectul trebuia sustinut de Primarie 5 ani, dv. i-ati pus pe tigani sa plateasca apa de la cismele (domeniu public, trecea badea Gh. si lelea Maria cu vaca si-o adapa) si tiganii plateau. RUSINE, mai aveti tupeu sa ponegriti contracandidatii.

  2. Gherman Boldijar spune:

    9 mi si ceva de euro

Lăsaţi un răspuns