Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Şahiştii maramureşeni vor Cupa României

Şahiştii legitimaţi la CŞM Baia Mare vor, şi în acest an, să facă performanţă la nivel naţional şi individual, la nivel mondial.

sahDupă două titluri de vicecampioni naţionali şi trei Cupe ale României sportivii maramureşeni sunt încrezători că vor câştiga în acest weekend Cupa României la şah. Ar fi pentru a patra oară consecutiv când şahiştii coordonaţi şi sprijiniţi din toate punctele de vedere de preşedintele Daniel Ioan Pop, aduc cupa în judeţ.

Sportivii maramureşeni s-au pregătit în cantonament, la Limpedea, în Baia Sprie, de unde au luat drumul Iaşului, locul unde, în acest an, se desfăşoară competiţia. Sala Polivalentă speră să le aducă noroc şi în acest an pentru a reveni victoriaşi în Maramureş.

Cu toţii au reuşit să facă performanţă cu toate că puţinii specialişti în domeniu credeau că se poate realiza într-o perioadă de timp atât de scurtă.

Cantonament la Limpedea

Seriozitatea, munca, experienţa, şi nu în ultimul rând finanţarea, au făcut ca echipa băimăreană să atragă în lot jucători titraţi pe plan naţional şi mondial, astfel că rezultatele nu s-au lăsat prea mult aşteptate. Baia Mare a devenit în acest sens un pol de dezvoltare a sportului minţii, care în această perioadă domină şahul naţional. Nu este puţin lucru a face o astfel de performanţă într-o perioadă grea, în care sportul suferă din cauza finanţări, iar cluburile se desfiinţează unul după altul. În Baia Mare lucrurile merg destul de bine şi de aceea persoanele implicate în acest fenomen sportiv merită tot respectul.

La această competiţie şahistică participă cei mai buni jucători de şah din întreaga ţară legitimaţi la zecile de cluburi profesioniste. De la întrecere nu vor lipsi: CŞM Baia Mare, AEM Luxten Timişoara, APA Nova Bucureşti etc., printre cele mai bune din ţară.

Echipa coordonată de fostul mare jucător de şah Daniel Ioan Pop a produs în fiecare an surprize, ţinând cont că formaţii titrate a sportului minţii nu au putut să o învingă sau atunci când au făcut-o le-a fost extrem de greu.

An de an, şase echipe se luptă de la egal la egal pentru trofeu, iar, în final, jucătorii cei mai echilibraţi câştigă. Sperăm că aceştia să fie şi în acest an maramureşenii.

V. Gherman

Lăsaţi un răspuns