Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Tribunal: Ordonanţa de reţinere a lui Cherecheş este legală

Cătălin Cherecheş rămâne în continuare, în arest preventiv, a decis joi, 16 iunie, Tribunalul Maramureş.

“Prin incheierea penala, pronuntata de Tribunalul Maramures in dosarul avand ca obiect „verificare măsuri preventive (art. 207 NCPP), s-au dispus următoarele:

SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

Respinge exceptia de nelegalitate a ordonantei de punere in miscare a actiunii penale din data de 26.04.2016 formulata de inculpatul Chereches Catalin.

In temeiul art. 348 si 207 Cod procedura penala, constata din oficiu legalitatea si temeinicia masurii arestarii preventive a inculpatului Chereches Catalin (…arestat preventiv, aflat la Penitenciarul Gherla) si, in consecinta, mentine masura arestarii preventive a acestuia.

Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in camera de consiliu azi, 16 iunie 2016”, se arata intr-un comunicat al Tribunalului Maramures.

Cu privire la dosarul având ca obiect cererea de revocare a masurii preventive formulata de inculpatul Chereches Catalin, instanta se va pronunta la data de 22 iunie 2016.

“Mentionam ca dosarele nr. 1109/100/2016/a1.4 si nr. 1109/100/2016/a1.3 sunt asociate dosarului nr. 1109/100/2016 avand ca obiect infractiuni de coruptie, aflat in faza procedurii de camera preliminara.

Potrivit prevederilor legale, in cadrul acestei proceduri cu durata de cel mult 60 de zile de la data inregistrarii dosarului,  instanta verifica competenta si legalitatea sesizarii ei, precum si legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala, primul termen de judecata pe fondul cauzei fiind stabilit ulterior incheierii acesteia.

Astfel, in cursul procedurii, judecatorul de camera preliminara verifica periodic, din oficiu, dar nu mai tarziu de 30 de zile, daca subzista temeiurile care au determinat luarea masurii arestarii preventive sau daca au aparut temeiuri noi, care sa justifice mentinerea acestei masuri, si se pronunta cu privire la cererile formulate de inculpat”, se mai arata in comunicat.

Lăsaţi un răspuns