Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

500 de participanţi la „Mamaia Copiilor”

În perioada 21-24 iulie se va desfășura, la Constanța, Festivalul de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor aflat la ce-a de-a 16-a ediție.

mamaia_copiilorAnul acesta festivalul a adunat  peste 500 de participanti din întreaga țară. Prima etapă, cea de preselecție pentru secțiunea Interpretare, s-a desfașurat în perioada 15 martie -7 mai 2016, în 22 de centre (Ploiești, Alba Iulia, Oradea, Arad, Râmnicu-Vâlcea, Focșani, Bacau, Piatra Neamț, Iași, Galați, București, Constanța).

Pentru secțiunea Show, concurenții au trimis DVD-uri cu mini-spectacole realizate pe muzică ușoară românească sau pop, dintre acestea fiind selectate un numar de 7 show-uri ce vor concura live în etapa finală.
Pentru secțiunea de Creație, au fost primite în finala un numar de 19 lucrări ce au fost jurizate de către compozitorii Horia Moculescu, Mircea Drăgan și George Natsis, membrii Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Lucrările selectate vor fi interpretate în cadrul concursului pentru Marea Finală.

Programul Festivalului Mamaia Copiilor va începe cu repetiții  între 18-20 iulie inclusiv, urmând ca joi, 21 iulie să înceapă concursul cu secțiunile Interpretare și Show , iar vineri  va avea loc concursul pentru secțiunea Creație. Gala Laureaților va avea loc duminică, 24 iulie 2016. Ora de desfășurare a festivalului este 18,30 pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor – Constanta

Biletele sunt puse la dispoziție la casele de bilete din cadrul Casei de Cultură Constanța.

Lăsaţi un răspuns