Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Candidaturi online pentru Capitală Europeană a Culturii 2021

Ultima etapă a competiției Capitală Europeană a Culturii 2021 în România se va derula în perioada 15-16 septembrie 2016, prin audierea celor patru orașe care au trecut de faza de preselecție în cursa pentru obținerea prestigiosului titlu: Baia-Mare, București, Cluj-Napoca, Timișoara.

baia mareTermenul limită pentru primirea dosarelor de candidatură revizuite la Ministerul Culturii, autoritatea de management care le transmite spre evaluare juriului de experți independenți, a fost 12 august a.c.

Ca urmare a solicitărilor primite de către Ministerul Culturii, formulate în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, în vederea transmiterii și comunicării tuturor dosarelor de candidatură depuse de oraşele intrate în competiția pentru titlul “Capitală Europeană a Culturii 2021”, s-a decis publicarea acestora.

La fel ca la etapa precedentă a competiției, s-a publicat online, cu acordul orașelor, conţinutului celor patru dosare de candidatură revizuite.  Această decizie a fost agreată de experții Comisiei Europene odată cu faza de preselecție, fiind pusă pe seama faptului că respectarea principiului transparenţei în toate etapele concursului constituie un exemplu de bună practică și nu poate aduce niciun prejudiciu oraşelor candidate, ale căror dosare sunt documente publice prin definiție.

Ministerul Culturii își reiterează cu această ocazie angajamentul de a organiza o competiție corectă, care să contribuie la asigurarea vizibilității culturale a României pe scena Uniunii Europene.

Vezi dosarele de candidatură a celor patru oraşe:

http://www.capitalaculturala2021.ro/noutati_doc_38_candidaturile-oraselor-din-romania-pentru-etapa-de-selectie-finala-ceac-2021-sunt-acum-online_pg_0.htm

Lăsaţi un răspuns