Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Luptă strânsă pentru podium la Maratonul Ursoii

Două minute au decis podiumul ediției a XI-a a Maratonului Ursoii 2016, competiție de alergare ce are loc anual la Ieud din inițiativa unui fiu al comunei maramureșene.

Maratonul Ursoii 2016Lupta a fost strânsă între primii clasați, care au fost nevoiți să sprinteze în ultima parte a cursei în ciuda epuizării după cei peste 21 de kilometri alergați pe Valea Ursoii. Primul care a trecut linia de sosire a fost bistrițeanul Nicolae Bălan, un obișnuit al maratoanelor și semimaratoanelor. Sportivul de 31 de ani a parcurs traseul Ursoii în 1h 11 min 47 sec.

Pentru locurile 2 și 3 au concurat băimăreanul Ștefan Libotean, cel mai tânăr competitor, și lăpușeanul Artur Ianoș Mikloș, fost sportiv de performanță și campion național. Cei doi au fost înregistrați cu timpul de 1 h 14 min 30 sec, respectiv 1 h 14 min 55 sec.

Ieudul a fost reprezentat în competiția sportivă de trei concurenți: Antonela Dunca, singura femeie înscrisă la Maratonul Ursoii 2016, Christoph Sonnier, cetățean francez stabilit în Ieud în urmă cu aproape un deceniu, și Vasile Dunca, organizatorul evenimentului și inițiatorul acestuia.

Câștigătorii au fost răsplătiți cu premii în bani, însă toți participanții au plecat din Ieud nu doar cu tricourile și diplomele care să le amintească de Maratonul Ursoii, ci și cu multe amintiri frumoase.

Maratonul Ursoii a devenit o competiție de alergare cu tradiție, fiind organizat an de an în prima sâmbătă de după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în aceeași perioadă în care are loc și întâlnirea dintre fiii satului Ieud. Cursa se desfășoară pe un traseu mixt cu o lungime de 21 de kilometri, având o dificultate medie.

Vasile Dunca,

organizator

Lăsaţi un răspuns