Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Maramureşean scos din Lăpuş de pompieri

În perioada 19-21 august, pompierii maramureșeni au intervenit în patru situații de urgență. Vineri, 19 august, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa au lichidat un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case de pe strada Victoriei. A ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului.

pompieri-scafandri-1De asemenea, pompierii borșeni au lichidat și un incendiu izbucnit la o magazie de materiale pirotehnice. Cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire.

Sâmbătă, 20 august, pompierii Pichetului Târgu Lăpuș au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de pe strada Țibleșului din localitate. Flăcările au mistuit circa 1.500 kg de deșeuri din hârtie, plastic și lemn. În urma incendiului s-au deteriorat și circa 50 de metri liniari de grindă din lemn. Tot pompierii din Târgu Lăpuș au fost solicitați să intervină în Sălnița pentru scoaterea din albia râului Lăpuș a unui bărbat, în vârstă de 48 de ani, care a căzut în râu și rănindu-se nu a mai putut iesi. Bărbatul a fost scos de către pompieri și predat echipajului Serviciului de Ambulanță, care era prezent la fața locului.

Duminică, 21.08. Garda de Intervenție Fărcașa împreună cu S.V.S.U. Ulmeni au lichidat un incendiu izbucnit la acoperișul unei hale de producție. Au ars circa 140 de metri pătrați din acoperișul din lemn, 2 bazine de plastic și s-au deteriorat 6 bazine de plastic și instalație electrică.

De asemenea, pompierii au asigurat măsurile de prevenire a unor situații de urgență în cadrul  festivalului ”Hora la Prislop”.

Lăsaţi un răspuns