Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Fost lider PSD Maramureş audiat la DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a chemat la audieri mai multe persoane într-un dosar ce face referire la faptele care au făcut ca piaţa asigurărilor să fie astăzi într-o implozie. Printre persoanele audiate astăzi la DNA este şi un fost preşedinte al PSD Maramureş. Potrivit unor surse judiciare, citate de romaniatv.net, audierile au loc într-un dosar deschis recent, care vizează fapte de corupţie.

mircea-ursacheVicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Mircea Ursache (fost preşedinte PSD Maramureş) şi directorul Fondului de Garantare a Asiguraţilor Cristian Roşu au fost, luni, la DNA, fiind citaţi pentru a fi audiaţi într-un dosar.

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Mircea Ursache a declarat, conform romaniatv.net, la ieşirea de la DNA, că le-a spus procurorilor despre una dintre cele două societăţi de asigurări care au intrat în faliment în urma deciziilor ASF şi despre toate faptele care au făcut ca piaţa asigurărilor să fie astăzi într-o implozie.

„Ştiţi foarte bine că eu m-am delimitat de politicile din piaţa de asigurări din România, deşi fac parte din Consiliul ASF. Azi am răspuns procurorilor despre una dintre cele două societăţi de asigurări care au intrat în faliment ca urmare a deciziilor ASF. Am vorbit de toate faptele ce au condus ca piaţa asigurărilor astăzi să fie într-o implozie”, a spus Mircea Ursache, după ce a fost audiat în calitate de martor la Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit news.ro.

În acelaşi dosar a fost audiat, tot în calitate de martor, şi directorul Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) Cristian Roşu. Acesta a declarat, la ieşirea de la DNA, că procurorii l-au întrebat despre operaţiuni derulate de Carpatica Asig şi despre rapoarte financiare ale societăţii de asigurări.

 

Lăsaţi un răspuns