Ziar online de Maramures. Stiri din judet si informatii de interes national
marți, 26 martie 2019

Lucrări la IPJ efectuate de un condamnat cu suspendare

„Azi, 19 septembrie a.c., şeful inspectoratului, chestor de poliţie, dr. Marincaş Viorica a semnat contractul privind execuţia obiectivului de investiţii: ”Consolidare, modernizare şi extindere arest la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş’”, anunţă IPJ Maramureş.

semnare-contract-renovare-arestSocietatea care va efectua lucările este administrată, conform site-ului societăţii, de către un sătmărean pe numele căruia, în luna iunie 2013, Curtea de Apel Oradea a emis o sentinţă de condamnare şi a dispus totodată suspendarea condiţionată a executării acesteia pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 8 luni.

Procedura de achiziţie demarată în 25 iulie

 În conformitate cu Proiectul Managerial asumat de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Maramureş şi în urma aprobării de către Ministerul Afacerilor Interne a Obiectivului de Investiţii consolidare – modernizare arest I.P.J. Maramureş, la data de 25 iulie a.c. s-au demarat procedurile de achiziţie.

 „Astfel, în urma publicării în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a anunţului de participare, s-au înscris 11 participanţi, din mai multe judeţe ale ţării. În urma analizei ofertelor a fost desemnată câştigătoare Societatea Comercială Proiect Invest SRL, cu sediul în judeţul Satu Mare.

Lucrările propriu-zise vor începe la data de 26 septembrie a.c. şi se vor derula pe o perioadă de 36 de luni.

 Vor fi avute în vedere îmbunătăţirea condiţiilor de cazare, a dotărilor în funcţie de gradul de uzură, optimizarea sistemelor fizice de siguranţă (uşi, gratii, plase de protecţie, încuietori, zăvoare, etc.), modernizarea sistemelor de supraveghere video şi a mijloacelor de semnalizare, alarmare şi comunicaţii, factori determinanţi în respectarea demnităţii umane şi a drepturilor persoanelor private de libertate”, se arată într-un comunicat al IPJ Maramureş.

***

În iunie 2013, Curtea de Apel Oradea a pronuntat o sentinta in cazul dosarului de luare de mita in care sunt acuzati, de catre DNA, Mariana Popa, fost inspector scolar general, Ioan Ulici, fost director adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Satu Mare si omul de afaceri Vasile Ştrango, care a efectuat lucrari la mai multe scoli.
„S-au admis apelurile inculpatilor si s-a desfiintat sentinta in sensul ca s-a dispus achitarea inculpatei Popa Maria de sub invinuirea comiterii infractiunii de luare de mita in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a Cod procedura penala. In ceea ce-l priveste pe inculpatul Ulici Ioan, s-a dispus achitarea acestuia in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a Cod procedura penala pentru comiterea infractiunii de instigare la luare de mita. S-a mentinut pedeapsa de 1 an si 10 luni inchisoare ce i-a fost aplicata pentru infractiunea de trafic de influenta si s-a dispus suspendarea conditionata a executarii acesteia pe durata unui termen de incercare de 3 ani si 10 luni. In ceea ce-l priveste pe inculpatul Strango Vasile s-a dispus achitarea acestuia pentru comiterea infractiunii de dare de mita in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a Cod penal. S-a mentinut pedeapsa de 1 an si 8 luni inchisoare aplicata pentru comiterea infractiunii de cumparare de influenta si s-a dispus suspendarea conditionata a executarii acesteia pe durata unui termen de incercare de 3 ani si 8 luni”, arată, în apel, Curtea de Apel Oradea. Asta după ce pe 25 iunie 2012 Tribunalul Satu Mare i-a condamnat pe cei trei la pedepse cu executare.

Într-un articol pubicat în urmă cu trei ani de ziare.com se arată că „Ioan Ulici, fost director adjunct al DGFP Satu Mare, a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta si instigare la luare de mita, fostul inspector scolar general, Mariana Popa a fost condamnata la 1 an si 10 luni de inchisoare pentru luare de mita iar omul de afaceri din Negresti Oas Vasile Strango a fost condamnat la 1 an si 8 luni de inchisoare pentru cumparare de influenta si dare de mita.
Totodata, instanta a hotarat confiscarea sumei de 3000 de lei de la Vasile Strango, reprezentand mita oferita de acesta.
Procurorii DNA au sustinut ca in cursul lunii decembrie 2009, Ioan Ulici, l-a constrans pe Vasile Strango sa vireze 3.000 de lei in contul PDL Satu Mare, altfel nefiindu-i efectuate platile pentru lucrarile ce le efectuase la scoli. Procurorii au sustinut ca decontarea s-a facut de catre Mariana Popa doar dupa ce omul de afaceri a facut plata catre partid”.

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “Lucrări la IPJ efectuate de un condamnat cu suspendare”

  1. Borcutean Mihaela spune:

    Doamna chestor, la data când s-a semnat contractul, era in concediu de odihnă. Dar, a venit..sa se simtă afaceristul obligat … :)))))))

Lăsaţi un răspuns