Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 28 martie 2023

Ministrul Muncii taie panglica la Centrul Tranzit Baia Mare

În perioada 19 – 20 septembrie, în Baia Mare, se va desfășura Conferința Națională din cadrul Proiectului “Incluziunea socială a copiilor prin acces la educație”, implementat prin Serviciul Public Asistență Socială, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Fundația Hope and Home for Children România.

centru-tranzit-baia-mareDeschiderea conferinței va avea loc luni, 19 septembrie, în Sala mare a Centrului Millennium Business Center din Baia Mare, începând cu ora 12.00.

La eveniment vor participa: Oana Țoiu – secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Maria Gheorghiu – consilier de stat în Cancelaria Primului Ministru, dar și reprezentanți ai administrației locale și județene: Mihai Sebastian Lupuț – prefect al județului Maramureș, Marinel Rob – viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Baia Mare, Ovidiu Morar – director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială și Serviciile Publice de Asistență Socială, Bogdan Gavra – director general al Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare, Claudiu Caulea – coordonator proiect, Silvia Pop – coordonator partener 1, Marius Crăciun – coordonator partener 2, Radu Tohătan – reprezentant HHC România, Stelian Moldovan – șef Serviciu Copil, Familie, Persoane cu Dizabilități.

Conferința se dorește atât o prezentare a planului de acțiune cât și o dezbatere pe temele abordate de acesta. În urma feedback-ului oferit în cadrul atelierelor de lucru, a centralizării și sintetizării informațiilor, se dorește asumarea de către autoritățile publice locale a Planului de acțiune, care să fie platforma localăde abordare a problematicii drepturilor copilului în perioada 2016 – 2020.

Proiectul din cadrul Programului RO10 – CORAI este finanțat prin fonduri ale Spațiului Economic European (Granturi SEE) 2009 – 2014 și este administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS). Durata de implementare a proiectului este de 22 luni, respectiv 23.01.2015 – 30.10.2016.

În a doua zi a conferinței, respectiv în data de 20 septembrie, între orele 10.45 și 12.00, în Baia Mare, va fi prezent și Dragoș Pîslaru – ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, care va participa la inaugurarea Centrului Tranzit, Asistență și Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție.

 

***

 

Construcția Centrului de Tranzit, Asistenţă şi Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului a fost demarată în vara anului 2015, cu sprijinul financiar al companiei Kaufland România, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Municipiului Baia Mare. Centrul, cu o capacitate de 19 locuri, are scopul de a rezolva problema critică a locuirii, dar și a educaţiei /asistării tinerilor vulnerabili privind integrarea socială, formarea profesională și accesul pe piața muncii pe raza judeţului Maramureș. Pentru fiecare tânăr se va asigura evaluarea competenţelor, a potenţialului și a carenţelor în dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă și se va întocmi un plan individual de incluziune și ocupare.

 

Lăsaţi un răspuns