Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Reprezentanţii CJ – în Lituania

Consiliul Județean Maramureș consolidează relațiile cu districtul și municipalitatea Panevežys.

 

vizita-lituania1Începând cu anul 2014, Ambasada României din Lituania și-a propus să intensifice cooperarea între autoritățile locale din România și cele din Lituania. Acestui demers s-a raliat și județul Maramureș, fiind susținut de Ambasada României din Lituania, astfel că, în luna martie 2015, s-a semnat în Lituania Înțelegerea de cooperare între județul Maramureș, municipiul Panevežys și districtul Panevežys.

La semnarea oficială a Înțelegerii de cooperare dintre județul Maramureș, municipiul Panevežys și districtul Panevežys a participat Ambasadorul României, Excelența Sa Dan Bălănescu, care a vorbit despre importanța dezvoltării colaborării prin acțiuni concrete care să dea substanță parteneriatului.

Prin urmare, în virtutea bunei colaborări existente între autoritățile locale, dar și pentru consolidarea relațiilor dintre acestea, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ioan Doru Dăncuș a răspuns invitației autorităților locale Panevežys, de a participa la evenimentele culturale prilejuite de aniversarea municipalității, desfășurate în perioada 8 – 11 septembrie 2016.

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, însoțit de Cosmin Butuza, director de Cabinet al președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și de Mihaela Lițe – șef birou, Biroul Relații Externe s-au întâlnit cu primarul districtului Panevėžys, Povilas Zagunis, dar și cu primarul municipiului Panevežys, Rytis Mycolas Rackaskas. S-au discutat proiectele implementate atât la nivelul județului Maramureș, cât și la cel al districtului Panevėžys. Cu această ocazie s-a vizitat centrul cultural, de tineret și servicii sociale din Ramygala, dar și alte obiective de interes turistic din localitatea Anyksciai.

„Susțin cu tărie dezvoltarea parteneriatelor internaționale, deoarece prin acestea putem identifica punctele comune ale intereselor comunităților pe care le reprezentăm și care vor contribui la dezvoltarea și consolidarea relațiilor economice, sociale și culturale. Participarea la acest schimb instituțional este un bun prilej de a împărtăși experiențe între autorități locale sau regionale, acumulate în baza proiectelor implementate. De asemenea, este foarte important ca aceste schimburi bilaterale să dezvolte parteneriate economice care să se concretizeze în dezvoltarea unor afaceri între întreprinzători”, a precizat Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș.

Cosmin Butuza, director de Cabinet al președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat că, la întâlnirile avute cu primarul districtului și al orașului Panevezys, s-au abordat teme privind activitățile culturale, turistice, teme privind problemele agricultorilor în Uniunea Europeană, dar și teme privind problemele tinerilor la nivel European. ”Maramuresul și Panevezys au foarte multe puncte în comun și, împreună, cred că putem găsi soluții de colaborare și în domeniul economic. De altfel, mă bucur să văd că, și în Lituania, tinerii ocupă un loc de cinste în forurile de conducere ale instituțiilor importante, lucru care se regăsește și în Maramureș”, a declarat Cosmin Butuza, director de Cabinet al președintelui CJ.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lăsaţi un răspuns