Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

„Detronat” de o femeie. „Vârful de lance” al PSD a ajuns pe locul II

Liviu Marian Pop, senator PSD de Maramureş, a fost anunţat de conducerea organizaţiei judeţene ca fiind  ”vârf de lance” și cap de listă la Senat pentru alegerile din 11 decembrie, însă situația s-a schimbat. Acesta a fost „detronat” de o femeie puternică, aflată la prima candidatură pentru o funcţie în Parlamentul României.

 

sediu-psd-mm1Pe primul loc pe lista candidaţilor PSD Maramureş pentru Senat a ajuns Sorina Pintea, manager al Spitalului Județean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Liviu Marian Pop a ajuns pe locul II pe listă. 

”Am ales, astfel, vârfurile de lance ale PSD în viitoarea bătălie electorală, pe care Partidul Social Democrat trebuie să o câștige. I-am votat, astăzi, în unanimitate, pe cei care vor deschide lista, respectiv pe Gheorghe Șimon, vicepreședinte PSD la nivel național, propus pentru Camera Deputaților și Liviu Marian Pop, pentru Senatul României. Ambii colegi au fost susținuți de către toți membri social-democrați prezenți la ședință. Organizația PSD Maramureș le-a recunoscut meritele din ultimul mandat, activitatea laborioasă din Parlamentul României și i-a mandatat, cu multă încredere, pentru o nouă legislatură”, spunea, în 15 octombrie, Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş.

Pe listele iniţiale, Liviu Marian Pop era urmat de fostul prefect Anton Rohian, iar locul II, la Senat, este considerat eligibil doar în cazul în care rezultatul votului permite redistribuirea mandatelor de parlamentar.

Lăsaţi un răspuns