Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Negruţ despre eliminarea celor 102 taxe: Câştigător e cetăţeanul

Grupul Parlamentar ALDE a susţinut proiectul de lege care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, considerând că adoptarea acestuia este extrem de benefică pentru fiecare român plătitor de taxe şi impozite. Promovarea acestei legi este o continuare firească a bunei guvernări din perioada 2012-2015 a tandemului PSD-ALDE, şi, de asemenea, constituie un exemplu de urmat pentru actualul Guvern, care şi-a uitat cu desăvârşire promisiunile făcute la învestitură pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

cornelia-negrutGrupul Parlamentar ALDE a votat această lege, al cărei obiectiv este reducerea birocraţiei, instituirea unui raport mai corect între instituţii şi cetăţean, precum şi diminuarea considerabilă a timpului petrecut de români pentru a-şi achita obligaţiile către stat.

Între taxele eliminate se numără cele de la registrul comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxa radio-TV, taxe pentru cazierul fiscal, taxe pentru modificarea sau pierderea actelor, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii, şi alte astfel de cheltuieli nepotrivite în acest moment pentru societatea românească.

Singura prevedere la care ALDE a avut obiecţii se referă la abrogarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. ALDE susţine industria românească de autoturisme de auto şi ne exprimăm speranţa în găsirea unei variante legislative care să stopeze importul de maşini uzate, fără introducerea unor noi taxe pentru români.

Eliminarea celor 102 de taxe nefiscale începând cu data de 1 ianuarie 2017 va contribui la modernizarea serviciilor oferite de stat populaţiei, prin instituirea unei flexibilităţi absolut necesare pentru un stat democratic european. De asemenea, principalul câştigător al acestei legi este indubitabil cetăţeanul român, care va beneficia atât de mai mulţi bani pentru traiul de zi cu zi, dar va scăpa şi de timpul preţios petrecut până acum pentru a achita aceste tarife insignifiante.

În consecinţă, deputaţii ALDE au votat pentru adoptarea proiectului de lege, cu recomandarea expresă către Guvernul tehnocrat de a nu ataca legea la Curtea Constituţională, doar pentru motivul că ei nu au fost în stare să rezolve aceste probleme ale românilor.

Deputat ALDE Maramureş

Lăsaţi un răspuns