Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Ţigări ascunse în tufiş la Săpânţa

În 7 octombrie, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a descoperit, într-o zonă împădurită de pe raza localităţii Săpânţa, mai multe colete cu ţigări care erau ascunse în vegetaţie.

contrabanda-400x300In jurul orei 19.00, la faţa locului şi-a făcut apariţia un autoturism de teren din care au coborât două persoane care au început să încarce ţigările în maşină

Poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea bărbaţilor efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care aceştia au încercat să furgă. Drept urmare poliţiştii de frontieră au efectuat patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acţiunii cele două persoane au fost reţinute şi identificate ca fiind Florin I., în vârstă de 31 ani şi Tudor M., de 29 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

În zonă au fost găsite opt 8 colete cu ţigări iar în maşina de teren încă două din acelaşi lot.

Persoanele reţinute, autoturismul şi cele 10 colete cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 54.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar cele două persoane sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Lăsaţi un răspuns