Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

BEJ a sesizat Poliţia pentru afişajul electoral. PNL „campion” la încălcarea legii

Campania electorală, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, a început cu plângeri formulate la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) împotriva partidelor politice. Cele mai multe sesizări au fost formulate de PMP.

Majoritatea plângerilor au fost îndreptate împotriva PNL şi vizează afişajul electoral.

pnlangerePMP a depus plângere împotriva altor partide politice care nu au respectat legea privind numărul de afişe amplasate pe panouri.

Este vorba despre numărul de afişe puse de PRU pe panourile din Ocna Şugatag, afişele aplicate de PNL la Sălsig, Borşa şi Bogdan Vodă.

PMP a depus plângere şi împotriva PNL privind nerespectarea legii în ceea ce priveşte afişajul în Moisei, în Ocna Şugatag, dar şi privind modul în care PRU a amplasat afişele în Baia Mare.

De asemenea, PSD a depus plângere împotriva PNL privind numărul de afişe aplicate la magazinul din Bicaz, cele aplicate în staţia de autobuz din Coroieni, la Căminul cultural din Sălsig, dar şi din  zona Elvila din Baia Mare.

PSD a formulat plângere şi împotriva USR privind amplasarea de afişe în alte locuri decât cele stabilite de administraţia locală. Este vorba de afişele amplasate de USR pe gardurile din Oarţa de Jos.

De asemenea, UDMR a făcut plângere împotriva PRU privind numărul de afişe din Piaţa Milenium din Baia Mare.

Plângerile depuse au fost analizate în Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Maramureş.

BEJ a admis plângerile şi a dispus înlăturarea afişelor aplicate în plus pe panouri. De asemenea, BEJ a dispus sesizarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie în vederea aplicării sancţiunilor din legea nr. 208/ 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Conform Legii 208/ 2015, valoarea amenzilor care pot fi aplicate este prinsă între 1.500 lei şi 10.000 lei.

La rândul său, PNL a formulat plângeri legate de lipsa panourilor pentru afişaj electoral în mai multe sate din Maramureş, plângere respinsă de BEJ.

 

Lăsaţi un răspuns