Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

DANS SPORTIV: Florin Vlad și Natalia O’Connor participă la Mondialul WDC din Paris

Băimăreanul Florin Vlad și partenera lui, Natalia OConnor, participă, în perioada 2-4 decembrie, a Campionatul Mondial de dans sportiv organizat de World Dance Council, la Paris.

dans-sportivÎn programul de pregătire pentru acest prestigios concurs, Natalia și Florin au evoluat recent la competiții din Bulgaria, Olanda și Germania, întreceri internaționale în care cei doi au ajuns până în finale.

În faimosul Disneyland din Paris, între 2 și 4 decembrie, World Dance Council (WDC) organizează Campionatul Mondial de dans sportiv, competiție în care perechea Florin Vlad & Natalia O’Connor va evolua pentru Statele Unite ale Americii, țară pe care o reprezintă cu succes din anul 2013.

„Este o competiţie foarte puternică. Am participat la ea în urmă cu doi ani, dar atunci eram la început în cadrul categoriei Adulţi. Cu toate acestea am reuşit să ocupăm locul 48, pentru ca la categoria Under 21 să ajungem până în semifinale. Dacă am intra în sferturi ar fi o performanţă excepţională pentru noi!”, mărturisea Florin în toamna acestui an, înainte să înceapă șirul concursurilor premergătoare Mondialului din Paris.

Cele mai recente concursuri la care Natalia și Florin s-au prezentat sunt tot atâtea motive pentru ca perechea să fie încrezătoare în șansele ei de a străluci la Campionatul Mondial WDC. La finele lunii octombrie, alături de peste o sută de perechi din 13 țări înscrie în concurs, Natalia și Florin s-au clasat pe locul 2 la Sofia Open Dance Festival în Bulgaria.

A urmat, la început de noiembrie, Dutch Open în Assen. O competiție de top internațional în cadrul căreia perechea s-a plasat pe locul 4 în finala categoriei Dutch Open Rising Stars – Standard (45 de perechi în concurs), iar la Dutch Open Standard (44 perechi la start) a ajuns până în semifinală, ocupând locul 10. ”A fost un weekend cu foarte mult dans la Assen, prilej cu care am simțit că dansul nostru s-a îmbunătățit semnificativ. Știm foarte clar cum vom continua să creștem calitatea dansului nostru și abia așteptăm să evoluăm la Mondial!”, mărturiseau cei doi după concursul din Olanda.

În a doua jumătate a lunii noiembrie Natalia și Florin au concurat la ”Ralph Lepehne Open” din Bonn (Germania), o competiție care le-a adus în palmares o nouă medalie de bronz. ”Am savurat din plin eleganța concursului și am apreciat prestația live a orchestrei, precum și generozitatea spectatorilor”, scriau dansatorii pe pagina lor de Facebook.

Perechea Florin Vlad & Natalia O’Connor se antrenează la Prodance 2000 atunci când este în România.

 

foto: Roman Schneuwly

 

 

Lăsaţi un răspuns