Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Ecologizare prin proiectul ”Respect mediul în care trăiesc”

Asociația EDFAME – educație, familie, mediu din Baia Mare, a organizat în data de 1 noiembrie, între orele 10:00 și 13:00, acțiunea de ecologizare a zonei turistice – traseul Parc Municipal „Regina Maria”– Piatra Virgină, în cadrul proiectului ”Respect mediul în care trăiesc”.

La eveniment au participat aproximativ 80 de elevi din clasele „Știintele naturii” de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, care împreună cu profesorii lor și reprezentanți ai Serviciului Salvamont Maramureș, au colectat în mod organizat deșeurile de pe traseul marcat spre Piatra Virgină.

În faza de pregătire a acțiunii, participanții au fost informați cu privire la metodele de colectare selectivă, depozitare și procesare a deșeurilor menajere (hârtie, metal, plastic, sticlă, gunoi menajer), care vor sta la baza implementării la nivelul județului a Sistemului de management integrat al deşeurilor (proiect finanțat la nivelul Consiliului Județean Maramureș).

O parte din materialele de plastic colectate în mod selectiv vor fi prelucrate în cadrul unor ateliere tematice de către elevii Liceului de Arte din Baia Mare, iar rezultatele vor fi accesibile publicului prin expunerea în centrul istoric al municipiului Baia Mare.

Proiectul beneficiază de sprijinul financiar din partea unor sponsori locali.

Asociația EDFAME – educație, familie, mediu susține creșterea membrilor familiei prin educație și respect față de mediul înconjurător în care trăiesc și stimularea unor inițiative de voluntariat local și acțiuni concrete de protejare a mediului înconjurător.

Lăsaţi un răspuns