Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

PS Vasile Someşeanul a adus un ultim omagiu ÎPS Justinian

Marţi, 1 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul l-a însoţit pe Preasfinţitul Părinte Vasile Someşeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, care a venit, în fruntea unei delegaţii de la Arhiepiscopie, să-şi ia un ultim rămas bun de la Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian, al cărui trup neînsufleţit se află depus la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime”, unde are loc privegherea continuă, până la oficierea Slujbei Prohodului.

inmormantare-ips-justinian-chiraP.S. Vasile Someşeanul a zăbovit mai multe minute în faţa sicriului în care se afla trupul neînsufleţit al Înaltului Ierarh Justinian şi a rostit, în taină, mai multe rugăciuni.

Cu această ocazie, P.S. Iustin Sigheteanul a oficiat, împreună cu monahii şi preoţii prezenţi, o ectenie de pomenire pentru marele Ierarh Justinian.

P.S. Iustin Sigheteanul a oficiat slujba Vecerniei şi Panihida Mică în Catedrala arhiplină

         De la ora 17,00, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat, la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, Slujba Vecerniei, continuată cu Panihida Mică, pentru pomenirea sufletului Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Justinian.

         În Catedrală s-au aflat monahi şi monahii, preoţi de mir şi un foarte mare număr de credincioşi, încât sfântul locaş a fost neîncăpător.

         După sfintele slujbe, P.S. Iustin Sigheteanul a evocat personalitatea duhovnicească a marelui păstor de suflete, Arhiepiscopul Justinian Chira al Maramureşului, dar şi cea administrativă, misionară şi caritativă.

Andrei Fărcaş

Lăsaţi un răspuns