Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

DSVSA Maramureş a găsit carne depozitată în spaţii neautorizate

În perioada 5-22 decembrie, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 4.865 de unități de producție și comercializare de produse alimentare.

depozit-carneNeregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 394 de amenzi contravenționale, 11 unități au primit ordin de suspendare a activității, iar în cazul altor 6 s-a decis interzicerea activității.

Într-un comunicat al ANSVSA se arată că valoarea totală a amenzilor se ridică la 657.310 de lei, iar cantitatea de produse alimentare confiscate depășește 20 de tone.

Verificările inspectorilor au vizat: târguri de animale, piețele agro-alimentare, abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, unități de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unități de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.).

În Maramureş, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a aplicat amenzi în valoare de 6.400 de lei pentru depozitarea și comercializarea produselor de origine animală în spații neautorizate sanitar veterinar.

Controalele tematice demarate cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor continua până pe data de 8 ianuarie 2017.

Lăsaţi un răspuns