Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

PSD şi ALDE în noul guvern

 

Prezentarea rezultatelor exit poll în urma alegerilor parlamentare arată că PSD are nevoie de aliaţi pentru a guverna. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat că ALDE este primul partid cu care PSD va discuta în vederea formării noului guvern.

liste-alegeri-1-400x300”O să înceapă numărătoarea după ce se închide votarea şi sper ca toţi colegii mei să facă aşa cum am stabilit, să stea în secţiile de vot, să numere cu atenţie, să ia toate procesele verbale să le centralizeze pentru că pentru noi este important să folosim aplicaţia informatică pe care ne-a furnizat-o BEC şi să facem o numărătoare paralelă”, a spus Dragnea.

De asemenea, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică seara, după încheierea votului pentru alegerile parlamentare, că le mulţumeşte alegătorilor şi vrea să transmită un mesaj de a-i preveni pe colegii din ţară pentru a fi atenţi la numărarea proceselor verbale.

 

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, imediat după închiderea secţiilor de votare, că „meciul încă se joacă” şi partidul nu renunţă la formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea lui Dacian Cioloş ca premier.„Orice meci se joacă până la capăt, obiectivul de a încerca să facem o majortate parlamentară pentru Dacian Cioloş premier. Încă se joacă şi depinde de rezultatul final, de partidele mici. Mandatul celor care vor intra în Parlament nu e uşor, este un drum pe care am pornit împreună”, a declarat Alina Gorghiu, conform Mediafax.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, duminică seară, că speră ca formaţiunea pe care o conduce să ia un procent de 6% la alegerile parlamentare, cu ajutorul diasporei, arată Mediafax.

 

Lăsaţi un răspuns