Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 24 mai 2022

„Directorul petrecăreţ”, schimbat din funcţie

A fost filmat în stare de ebrietate în biroul instituţiei de cultură şi după ce imaginile au fost date publicităţii, directorul interimar a rămas fără scaunul de şef. Este vorba de „directorul petrecăreţ” Ilie Gherheş, locul acestuia fiind luat de Monica Mare.

ilie gherhesÎntr-un comunicat de presă, administraţia judeţului ajunţă că în urma controlului efectuat săptămâna trecută de reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Maramureș la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, instituție aflată în subordinea CJ, dar și datorită comportamentului neadecvat al conducerii interimare a instituției, în cursul zilei de luni, 16 ianuarie 2017, au fost semnate dispozițiile de revocare a interimatului directorului Ilie Gherheș, respectiv de numire în locul acestuia, cu titlul de interimar până la stabilirea concursului, a inspectorului superior, Monica Mare.

„Absolventă a Facultății de Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, dar și a studiilor de masterat în Drepturile Omului și Drept Administrativ, Monica Mare este numită în funcția publică de inspector la Consiliul Județean Maramureș, în cadrul Direcției Juridice și Administrație Publică – Compartimentul Educație, Sănătate, Asistență Socială, din anul 2002. În această perioadă, una dintre principalele atribuții de serviciu a fost monitorizarea și îndrumarea instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Maramureș.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, noul director interimar, Monica Mare, nu va avea o misiune ușoară în următoarele zile, datorită faptului că problemele care afectează instituția Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare sunt destul de grave. Instituțiile de control ale statului, respectiv Curtea de Conturi și Direcția Națională Anticorupție au sesizat aici numeroase nereguli și, într-un termen scurt, acestea vor trebui îndreptate. Potrivit executivului Consiliului Județean Maramureș, s-a considerat oportună numirea în fruntea instituției a unui persoane dinafara Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, care să aibă o viziune nouă asupra rezolvării problemelor semnalate”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș.

****

Director interimar (până azi) al Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare, Ilie Gherhes, a fost filmat în biroul său în timp ce se afla în stare de ebrietate şi îi mai cerea băutură unei angajate.

 

„Sunt Ilie Gherheş. Eu nu mă tem de nimeni. (…)Beau sută la sută. Aş vrea să beau un coniac, o tărie”, spune directorul în filmarea realizată de o angajată şi publicată de site-ul 2mnews.ro.

VIDEO:

http://2mnews.ro/exclusiv-video-director-de-institutie-judeteana-din-maramures-beat-mort-in-birou-in-timpul-programului-de-lucru/#comment-9

 

 

Ilie Gherheş (55 de ani) este doctor în istorie şi cadru didactic (lector universitar) la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”. A fost director la Căminul Cultural Petrova, muzeograf la Muzeul Sighetu Marmaţiei, ghid la Complexul Muzeal Bucovina, director al Arhivelor Naţionale Maramureş, a candidat la şefia Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie şi apoi a fost angajat la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară.

În urma „deranjului” cauzat în 15 noiembrie 2016 de DNA la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară – soldat cu cercetarea sub control judiciar a fostului director, Gheorghe Robescu, şi a contabilului şef, Doina Petrică -, directorul Robescu se pensionează. Şeful CJ Maramureş, Gabriel Zetea, îl numeşte pe Gherheş, în decembrie 2016, în funcţia de director interimar.

 

foto: Observator TV

 

Lăsaţi un răspuns