Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 24 mai 2022

Maramureşul, la târgul de turism “Ferien Messe 2017″ din Viena

În perioada 12-15 ianuari, România va participa cu un stand național de 120 m² la Târgul Internațional de Turism “Ferien Messe 2017″ Viena, cea mai importantă manifestare de acest tip din Austria.

targ-turism1Târgul de turism se va desfășura în Complexul expozițional (Messegelände), Prater, iar standul României va fi amplasat în hala A, Stand A0505.  În standul României vor fi prezenți 27 de expozanți reprezentând destinații turistice și prestatori de servicii turistice.

În acest an, regiunea parteneră în standul României este Județul Maramureș, reprezentat prin Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte, consilierii județenii Liliana Moga, Bogdan Tomoiagă, Nicolae Mișulec, Rudolf Stauder, Cornel Varga, reprezentanții Birourilor de Turism și Promovarea județului din cadrul Consiliului Județean Maramureș, Dan Carpov și Corina Oniga. Din delegația Maramureșului mai fac parte și primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș, primarul orașului Vișeu de Sus, Vasile Coman, operatorul de pe Mocănița, dansatori, instrumentiști și cântăreți ai Ansamblului Național ”Transilvania”, dar și cunoscuții meșteri populari, Daniel Leș și Maria Zapca.

Consiliul Județean Maramureș participă la târgul internațional din Viena la invitația Autorității Naționale pentru Turism și a Biroului de promovare turistică ANT din Viena, Maramureșul fiind principalul expozant în standul României. Standul Maramureșului va fi unul cu adevărat deosebit, urmând să fie împrejmuit de un gard de nuiele, în timp ce intrarea în stand va fi realizată printr-o poartă maramureșeană în miniatură. În interior vor fi expuse costume populare și elemente de artizanat, iar cei care vor vizita standul vor fi serviți cu produse tradiționale.

În cele trei zile, joi, vineri și sâmbătă, reprezentanții Consiliului Județean Maramureș vor participa, pe lângă întâlnirile oficiale, și la discuții punctuale pentru promovarea tradițiilor, valorilor și portului popular maramureșean.

Ștefan Giurcă, șeful Biroului de promovare turistică a ANT la Viena va organiza joi, 12 ianuarie, o conferință de presă între orele 12.00-14.00, în cadrul căreia delegația Maramureșului va prezenta specialiștilor și jurnaliștilor prezenți potențialul turistic al județului. Totodată, vor avea loc discuții cu toți cei 27 de expozanți și turoperatori care vor expune în standul României, scopul principal fiind atragerea a cât mai mulți turiști în Maramureș. În seara zilei de vineri va fi organizată și o cină de lucru, unde atât primarii orașelor Borșa și Vișeu de Sus, cât și reprezentanții Consiliului Județean Maramureș vor avea discuții cu oameni de afaceri din domeniul turismului, în vederea identificării variantelor optime de colaborare care să ducă la atragerea de turiști în județul nostru.

Din România, alături de Maramureș, vor mai fi prezente judeţele Sibiu, Cluj, Timiș și Bihor. Pe toată durata târgului, România va fi prezentă zilnic pe scena târgului, din două în două ore, cu dansuri și muzică populară din Maramureș oferite de reprezentanții Ansamblului Național ”Transilvania”.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lăsaţi un răspuns