Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Copiii de la grădinița din Buciumi și elevii din clasele I-IV – mici ecologiști

Săptămâna „Școala Altfel” a debutat cu activități ecologice la unitatea de învățământ din Buciumi (structură a Liceului Teoretic „I. Buteanu” Şomcuta Mare).

mici ecologistiSub sloganul „Să ne îngrijim parcul!”, copiii de la grădinița din Buciumi și elevii din clasele I-IV au participat la o acțiune comună de ecologizare. Aceștia au fost coordonați de Silvia Lupuțu, profesor pentru învățământ preșcolar, Elena Petruș, profesor pentru învățământ primar, dar au primit sprijin și de la Cornelica Giurge, îngrijitor.

mici eco 1Micii ecologiști au început curățenia de primăvară și au adunat din curtea și parcul unității de învățământ hârtii, materiale din plastic, frunze uscate etc.

Semănatul și plantarea florilor în parcul unității de învățământ a fost un alt capitol al acțiunii în care au fost implicați, azi, copiii de la Buciumi.

mici eco 2

După muncă a venit și răsplata. Prin contribuția părinților, copiii au fost răsplătiți pentru efortul depus cu gogoși, suc și dulciuri.

Silvia Lupuțu a declarat că aceste acțiuni reprezintă o continuare a educării copiilor și în afara sălilor de curs.

gradi

„E bine ca toți copiii să învețe să respecte natura, să fie conștienți de importanța pe care o are un mediu curat asupra sănătății generale a populației, asupra aspectului general al localităților. Prin acțiunile pe care le organizăm, îi învățăm pe copii să păstreze curat locul de joacă, să întrețină spațiul verde. Astăzi nu doar am curățat parcul și curtea, dar am plantat și flori și tot noi vom fi cei care, pe parcursul anului școlar, vom avea grijă de ele”, a declarat Silvia plantare floriLupuțu.

Săptămâna „Școala Altfel” va continua și cu alte activități.

Marți, 28 martie, copiii de la unitatea de învățământ din Buciumi vor merge la teatru de păpuși și vor face o vizită la Primăria Șomcuta Mare, 22acțiunea fiind prinsă în proiectul „Vreau să fiu primar și eu”.

De asemenea, miercuri, copiii se vor întâlni cu preotul Ciprian Coza pentru a afla mai multe despre tradițiile și obiceiurile de Paște.

Lăsaţi un răspuns