Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Parlamentarii invitați la ședința Comisiei de Dialog Social

Ședința Comisiei de Dialog Social, care a avut loc la sediul Instituției Prefectului – Județul Maramureș miercuri, 29 martie, a avut ca prim punct pe ordinea de zi prezentarea Raportului asupra stării economice și sociale a județului Maramureș pe anul 2016, care a fost făcută de Marius Pop, director executiv adjunct al Direcției Județene de Statistică Maramures.

marius pop, gavris ardeleanS-au purtat discuții pornind de la adresa Alianței Federațiilor Tehnice Feroviare, prin care se solicită sprijinul autorităților județene cu privire la declinul din ultimii ani al transportului pe calea ferată. A fost prezent, alături de alți reprezentanți ai sindicatelor, și Petru Boga (Sindicatul Libertatea), care a vorbit despre greutățile cu care se confruntă acest sector de activitate și angajații băimăreni din domeniu.

În final, a fost prezentată o scrisoare deschisă a Federației Sindicatelor Pro Administrație din România către Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, prin care se solicită depolitizarea funcției publice și separarea administrației publice de palierul politic.

Subprefectul Gavriș Ardelean, care a condus ședința, le-a solicitat celor prezenți ca, la următoarea ședință a Comisiei de Dialog Social, care va avea loc în luna aprilie și la care sunt invitați să participe și parlamentarii maramureșeni, să prezinte principalele probleme cu care se confruntă, inclusiv cele discutate astăzi.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lăsaţi un răspuns