Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Ionel Bogdan: Guvernul Dragnea 2 afectează sănătatea economică a României

„Programul de guvernare de acum șase luni  nu mai este Biblia PSD. Am aflat asta cu toții chiar astăzi, când membrii guvernului Dragnea 2 au venit în Parlament cu un program de guvernare modificat pe ici, pe colo, prin părțile esențiale, care au un efect major asupra economiei”, susține Ionel Bogdan, lider PNL Maramureș.

ionel-bogdan-400x346„Noul program prevede că firmele cu sediul în România vor plăti impozit pe cifra de afaceri de la 1 ianuarie 2018, iar impozitul pe profit va dispărea.

Impozitul pe cifra de afaceri va fi o revoluţie în fiscalitatea românească și  ar putea determina marile companii din România să ia decizia mutării sediilor sociale în alte state din Uniunea Europeană. Evident, nimeni nu a făcut un studiu de impact, nimeni nu a consultat mediul de afaceri. Totul s-a întâmplat peste noapte, așa cum ne-a obișnuit deja PSD.

Iar aceasta nu este singura modificare ce dă peste cap mediul de afaceri din România. De la 1 ianuarie, salariul minim pe economie urmează să fie majorat la 2000 de lei, la pachet cu amânarea cu un an a reducerii  cotei generale de TVA la 18% și cu introducerea  impozitului pe venit global.

De asemenea, programul mai prevede, fără a oferi detalii, și o taxă de solidaritate, luată desigur de la cei care muncesc mult și câștigă mult , precum  și o taxă suplimentară pe produsele care afectează sănătatea. La cât de disperat este PSD să adune bani de peste tot, pentru a avea din ce plăti salariile și pensile majorate promise, nu este exclus să ne trezim cu o listă lungă de produse care ne afectează grav sănătatea, începând cu apa de ploaie.

Prin aceste măsuri, cel mai toxic  produs pentru români se dovedește a fi  chiar guvernarea PSD, pentru care cu toții plătim deja o taxă mult  prea scumpă”, arată Bogdan.

Lăsaţi un răspuns