Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Întâlnire între liberali și oamenii de afaceri din județ

PNL se opune ferm tuturor măsurilor care afectează mediul de afaceri, spun liberalii maramureșeni după întâlnirea cu oamenii de mediul economic din județ.

ionel bogdanPNL susține dezvoltarea unui parteneriat onest, principial cu oamenii de afaceri și se opune ferm tuturor măsurilor care ar putea afecta mediul de business din România. Acesta a fost mesajul transmis de conducerea PNL Maramureș la întâlnirea cu oameni de afaceri din județ,  care activează în domenii din cele mai variate: energie, turism, agricultură, servicii, consultanță, construcții.

„În cadrul întâlnirii, am discutat despre impactul măsurilor guvernamentale, despre mediul de afaceri din Maramureș și despre soluțiile necesare pentru crearea unui mediu competitiv și atractiv pentru business. Principalele probleme ridicate de oamenii de afaceri din Maramureș vizează lipsa forței de muncă bine calificate, majorarea artificială a salariului minim, fără o bază economică, lipsa investițiilor în infrastructură, precum și  migrarea forței de muncă spre zone unde se fac investiții”, a subliniat Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș.

„De asemenea, și oamenii de afaceri din Maramureș, la fel ca și ceilalți din țară, se confruntă cu birocrația din zona implementării proiectelor europene, cu lipsa de predictibilitate fiscală,  dar și cu controalele excesive din partea instituțiilor statului, care ajung să blocheze adesea activitatea agenților economici. Actuala coaliție de guvernare nu oferă nicio soluție la problemele reale ale mediului de afaceri și nu are nicio strategie coerentă la nivel economic și bugetar-fiscal. Majorarea heirupistă a salariilor în zona bugetară destabilizează bugetul, iar acum asistăm la o goană propriu-zisă pentru a asigura banii necesari majorărilor promise  în campania electorală. Pentru a acoperi găurile bugetare, executivul are în vedere  măsuri care reprezintă un atac direct la adresa mediului afaceri, iar PNL va face tot ceea ce este în puterea sa pentru a bloca adoptarea acestor măsuri”, a subliniat Bogdan.

În opinia liberalilor, dezvoltarea Maramureșului este strâns legată de competititvitatea companiilor care activează în județul nostru și trebuie să găsim soluții pentru a face din această zonă una actractivă pentru business.

„Oamenii politici trebuie să stea mai des la masa cu oamenii de afaceri, să-I asculte și împreună să găsim cele mai bune măsuri și cele mai bune proiecte de dezvoltare. Soluțiile nu  sunt doar în birourile politicienilor și,  prin dialog, le putem găsi  pe cele mai bune. PNL va avea periodic consultări cu mediul de afaceri, deoarece vrem să lucrăm împreună cu oamenii de afaceri, să găsim cele mai bune soluții de dezvoltare economică și să găsim pârghii pentru a le implementa la nivel legislativ și executiv”, a precizat Bogdan.

 

Lăsaţi un răspuns