Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 1 mai 2024

Soluții franțuzești pentru modernizarea drumurilor din Baia Sprie

Printre prioritățile administrației locale din Baia Sprie se numără modernizarea drumurilor din interiorul localităților aparținătoare, care în prezent nu sunt asfaltate sau betonate. Este vorba în mod special despre cele care se află în pantă, iar atunci când plouă mai tare pietrișul alunecă la vale, provocând mici sau mari gropi, care fac drumurile impracticabile. Până când Primăria Baia Sprie va avea resursele necesare de a asfalta drumurile respective se încearcă a se găsi soluții mai ieftine și de moment.

drum pietruit baia sprieSebastian Alin Bîrda, primarul orașului Baia Sprie, a adus un inginer francez (Michel Daraud), specialist în „rețetele” folosite pe drumurile agricole, forestiere, de pământ, piatră etc. pe care le-a rezolvat timp de 42 de ani în Franța, folosind o variantă de asfalt rece care este mai puțin costisitor, iar la nevoie se poate repara mai rapid. Printre drumurile vizate sunt cele de pe Poca, Flotație, Colonia Eliberării, G. Coșbuc, M. Eminescu, Lunci și în Satu Nou de Sus.

 „Asfaltarea și betonarea acestor drumuri sunt mai costisitoare și încercăm să aplicăm soluția prezentată de specialistul francez. O dată cu repararea podului din Chiuzbaia este nevoie ca să dirijăm circulația pe Poca, însă trebuie să facem drumul circulabil. Am avut discuții la fața locului și vom vedea care este soluția cea mai bună din punct de vedere economic”, spune primarul Sebastian Alin Bîrda.

 

 

Vasile Gherman

 

 

 

Lăsaţi un răspuns