Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 18 mai 2024

Medic trimis în judecată

Un medic maramureșean a fost trimis în judecată. Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş se arată că în 2 octombrie procurorii, ca urmare a finalizării urmăririi penale și a activităților procedurale realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Maramureș, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu a medicului.

Este vorba despre M.M., medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Judeţene de Pensii Maramureş, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (70 de acte materiale) și M.F., secretar dactilograf și asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei,pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (176 acte materiale).

În urma administrării probelor a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 18.07 – 08.08.2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, M.F. a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr mare de persoane beneficiare a pensiei de invaliditate sau potenţial beneficiare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu (176 acte materiale).

Totodată, a reieșit că, în datele de 01.08.2017, 03.08.2017 şi 08.08.2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, M.M. a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr de 70 de persoane, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

   

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Maramureș.

 

Lăsaţi un răspuns