Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 28 mai 2024

Doi primarii de cinci stele

În perioada 18- 21 februarie s-a desfășurat, la București, cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.).

A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale. Evenimentul are un caracter aniversar, celebrând 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Lucrările celei de-a XXI-a sesiuni ordinare cu caracter jubiliar a Adunării generale s-au desfășurat sub Auspiciile Familiei Regale a României, deschiderea oficială fiind asigurată de Alteța Sa Regală, Principele Radu.

Ioan PasereCea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Ioan StegeranA.Co.R. a avut loc în prezența a peste 500 de primari de comune din țară, membri ai asociației, dar și a reprezentanților Guvernului României.

Asociația Comunelor din România (ACoR) i-a premiat luni, 19 februarie 2018, pe primarii care au ajuns la al cincilea mandat, acordându-le trofeul „Primar de 5 stele”. Județul Maramureș a avut doi laureați, respectiv primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegerean și primarul din Strâmtura, Ioan Pasere. Titlurile, plachetele și diplomele au fost acordate în cadrul unei ceremonii organizate și au fost înmânate de către viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Potrivit site-ului oficial al Asociației Comunelor, titlul de „PRIMAR DE 5 STELE” se acordă primarilor comunelor din România, ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cinci ori în această funcție. Cei doi primari ai Maramureșului au arătat că sunt onorați de această distincție care reprezintă recompensa a 18 ani de muncă neîntreruptă în fruntea comunităților pe care le administrează.

Lăsaţi un răspuns