Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

”Primul ghiozdan” a ajuns în 74 de administrații din județ

Programul ”Primul ghiozdan”, este implementat, pentru al doilea an consecutiv, în Maramureș. Este vorba de programul prin care Consiliul Județean (CJ) Maramureș oferă tuturor copiilor care încep clasa pregătitoare, în această toamnă, câte un ghiozdan echipat cu cele necesare pentru începerea anului școlar.

 

 

Dacă anul trecut au existat 69 de UAT-uri partenere din totalul de 76, unde administrațiile locale au participat cu o cofinanțare de 10%, pentru anul școlar 2018 – 2019, contractul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean și unitățile administrativ-teritoriale a fost încheiat cu 74 de primării, întreaga finanțare fiind suportată de la bugetul județului. ”Primul ghiozdan” va ajunge la toți copiii care, în toamna acestui an, vor începe clasa pregătitoare.

primul ghiozdan”Ghiozdanele sunt echipate cu cele necesare pentru școală și au ajuns la  administrațiile locale partenere. Unul dintre cei mai activi consilieri a fost Liliana Moga – consilierul județean care a inițiat și susținut acest proiect și care, în anii trecuți, l-a demarat din resurse personale, dar la o cotă mai redusă”, a declarat Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.

 

Liliana Moga a precizat faptul că, pe parcursul a cinci zile, o comisie de la Consiliul Județean s-a  deplasat prin județul pentru livrarea ghiozdanelor. „Copiii se vor bucura în prima zi de școală de acest prim ghiozdan, iar bucuria mea este și mai mare știind că, un proiect personal a ajuns să fie, în prezent, un proiect implementat la nivel județean”, a declarat Moga.

Lăsaţi un răspuns