Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Consulul onorific al Spaniei, în Maramureș

Jose Arnau Uson, consulul onorific al Spaniei a efectuat o vizită de lucru în Maramureș joi, 31 ianuarie, pentru a participa la întâlnirea stabilită cu președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea. Jose Arnau Uson are drept circumscripție consulară județele Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud și Suceava, iar întâlnirea a fost solicitată de consulul onorific al Spaniei încă de la sfârșitul anului trecut, în vederea stabilirii unor relații de colaborare în viitor.

consul Spania2În cadrul discuțiilor purtate în Cabinetul Președintelui Consiliului Județean, cei doi oficiali au atins mai multe puncte comune de interes, printre acestea regăsindu-se și posibilitatea realizării în Maramureș a unui parc industrial, un parteneriat de înfrățire cu o regiune similară din Spania, o întâlnire a oamenilor de afaceri din cele două țări, dar și varianta unor zboruri internaționale din Spania și către Spania, de pe Aeroportul Internațional ”Maramureș”.

Consulul onorific al Spaniei, Jose Arnau Uson a precizat că dorește să se întâlnească cu reprezentanții tuturor județelor aflate în circumscripția sa consulară, pentru ca, ulterior, să aibă o imagine a fiecărei zone și să poate oferi, oamenilor de afaceri din Spania și tuturor celor interesați, o imagine cât mai corectă a regiunii.

”Reprezentanții administrației locale din Sălaj și Suceava au arătat că își doresc să realizeze parcuri industriale, iar noi avem posibilitatea de a aduce, din Spania, firme cu experiență în domeniu. Clujul are deja un parc industrial privat printr-o investiție spaniolă, care se întinde pe o suprafață de patru hectare, acum fiind ridicate halele industriale. În ceea ce-i privește pe reprezentanții din Bistrița, aceștia au arătat că își doresc să se înfrățească cu o regiune din Spania”, a declarat Jose Arnau Uson, consul onorific.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat că și județul nostru are deschidere în vederea construirii unui parc industrial, fie printr-o investiție privată, fie printr-un parteneriat public – privat. Totodată, a oferit informații referitoare la deschiderea Aeroportului Internațional ”Maramureș” și varianta unor zboruri internaționale către Spania și retur, dar a propus și purtarea unor discuții în vederea stabilirii unei întâlniri a oamenilor de afaceri din cele două țări. Un alt subiect atins a fost varianta înfrățirii cu o regiune similară din Spania, dar și crearea unor legături economice, culturale și turistice.

În finalul discuției, consulului onorific al Spaniei i-au fost oferite câteva cărți reprezentative despre Maramureș, Jose Arnau Uson arătându-și disponibilitatea de a reveni cât mai curând în județul nostru pentru ca, o parte dintre discuțiile purtate să se concretizeze în colaborări ferme în viitor.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns