Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Cu sprijinul primarului, a fost reluat programul „Micul înotător”

Din această săptămână, copiii din Șomcuta Mare și localitățile aparținătoare au la dispoziție o nouă variantă pentru a face mișcare. „Micul înotător” este un proiect derulat, în baza unui parteneriat între Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” și Primăriei Șomcuta Mare.

inotPrima ediție a proiectului „Micul înotător” a fost demarată în toamna anului 2016, iar în această săptămână, cursurile de înot au fost reluate. Conform datelor furnizate de Ildiko Grama, director adjunct al Liceului Teoretic „Ioan Buteanu”, la cursurile de înot s-au înscris peste 50 de elevi din ciclul primar și preșcolar. S-au format două grupe (în funcție de vârstă), iar cursurile se desfășoară în zilele de marți și joi.

„Înotul este atât o activitate sportivă cât şi una de recreere, este sănătos și relaxant, dar și un sport care se poate practica în orice anotimp. Solicitările venite din partea părinților, ne-au determinat să reluăm acest proiect”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

În baza acestui parteneriat, copiii trebuie să achite doar taxa pentru bazin și antrenor, transportul fiind asigurat prin grija primarului Gheorghe Buda.

 

Lăsaţi un răspuns